1. Italy
  2. Sicilia
  3. Buseto Palizzolo (Trapani)
  4. Ecoturismo Case Colomba
Small map
image

Ecoturismo Case Colomba

Location and atmosphere

Eigenaar Fabio, liefhebber van reizen en natuur, komt oorspronkelijk uit Milaan. Eenmaal ontdekt dit prachtige westelijke hoek van Sicilia, is hij daar naartoe verhuisd. Om reizigers te ontmoeten en ze kennis laten maken met de regio is hij met Case Colomba begonnen. Twee typische, wit gemetseld, gerestaureerde landbouwgebouwen uit begin vorige eeuw vormen dit agriturismo. Eén is een voormalige “Baglio”, oftewel een landbouwgehucht met een grote binnenterras en blinde dikke buitenmuren. Dit accommodatie heeft de ecologische erkenning van de Europese Unie verdient vanwege onder andere het afvalverwerking, de vermindering van energiegebruik en van de waterconsumptie, het gebruik van lokale en bio producten e herintroductie van vergeten plantensoorten.

Facillities

U overnacht in slaapkamers voor één tot vier personen. Iedere kamer beschikt over een eigen ingang, sanitaire, verwarming, ventilator en buitenzitjes en een wi-fi verbinding. Verder zijn er drie gezamenlijke keukens en één gezamenlijke woonkamer. Gasten zijn welkom om verkoeling bij het zwembad te zoeken of zich in de gezellige binnenplaats te ontspannen. Ook is het leuk om zelf seizoensfruit en groenten in de tuin en boomgaard te plukken. De nabije boerdijen, nog steeds in bedrijf, verkopen ook graag hun producten, waaronder olijfolie en wijn. De kosten bedragen tussen 35 en 50 € per persoon per nacht inclusief het ontbijt, kinderen jonger dan 10 hebben een 50% korting en peuters tot en met twee jaar betalen € 5,00 per nacht.

Surroundings and activities

De provincie van Trapani is bijzonder rijk aan beschermde natuurgebieden (zoals Zingaro, 18 km, Scopello, 15 km, Monte Cofano of Monte Speziale) en een ongerepte kust. Eigenaar Fabio organissert excursies per boot. Fascinerende archeologische overblijfselen (bijvoorbeeld Segesta, 20 km) getuigen van een roemrijk verleden. Middeleeuwse stadjes (zoals Erice, 17 km) houden de wacht op het territorium vanuit heuveltoppen. Verschillende wandel- en MTBroutes (MTB’s zijn ook te huur) vertrekken rechtstreeks uit Case Colomba, en nog velen zijn makkelijk te bereiken in de natuurreservaten. De Arabisch doende havenstadje Trapani, 10 km, is zeker een bezoek waard.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French, Italian, English

Lodging

Number of persons26Price double room per night€ 35-50 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons26Prices on request

Group accommodation

Number of persons26Price double room per night€ 35-50 per persoon per nacht Price includes breakfast

Food

Sales of own produceBreakfastDistance to supermarket1,5 kmDistance to restaurants1,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)300

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityTrapani (10 km)Nearest villageBuseto Palizzolo (3 km)