1. Italy
  2. Sicilia
  3. Reitano (Messina)
  4. Fattoria San Simone
Small map
image

Fattoria San Simone

Location and atmosphere

Fattoria San Simone ligt in de noordwestelijke provincie Messina op een afgelegen en weelderig begroeide berghelling. Francesco biedt u een artistiek onthaal in zijn drie kleine appartementen. Het complex bestaat uit enkele rustieke gebouwen, daterend uit 1743, waaronder een kleine kerk die is gewijd aan San Simone, de beschermheilige van dit dal. In 1976 ontdekte Francesco, na lange omzwervingen, deze mooie plek. Het was een verlaten en vervallen spookgehucht. Sindsdien heeft hij met veel enthousiasme de restauratie en het onderhoud van de gebouwen ter hand genomen en de interieurs met zijn eigen kunstwerken opgesierd.

Facillities

Fattoria San Simone biedt een rustige, intieme vakantieplek in drie knusse, maar wel eigenzinnige cottages: het Birds House, met privétuin met sinaasappelbomen; de Little Church, de authentieke, voormalige kapel van San Simone; en het Moon House, de oude voorraadkamer waar vroeger olijven bewaard werden. Als u van kunst houdt, bent u van harte welkom in het gezellig chaotische atelier van Francesco. Behalve een groententuin worden er voornamelijk sinaasappels en olijven op biologische wijze verbouwd. Het water komt uit een bron en Fransesco schept er genoegen in om oude materialen te hergebruiken bij de verdere opbouw van zijn paradijsje.

Surroundings and activities

San Simone ligt op de rotsen boven de Tyrreense Zee en dichtbij het schitterende natuurpark Nebrodi, een oud vulkanisch gebergte met karakteristieke koepelvormige bergen, een uitbundige flora en kleine watertjes. Rondom San Simone zijn talloze kleine, oude dorpjes te bezoeken. In het iets grotere Castel di Tusa verdient het originele Fiumara d’Arte-project, een openluchtmuseum van reusachtige beelden langs een parcours, zeker uw aandacht. Verder naar het westen ligt het goed geconserveerde vissersplaatsje Cefalù, waar u de kathedraal in Arabisch-Normandische stijl met byzantijns mozaïekwerk kunt bewonderen. Sicilië is, samen met Spanje (Mudéjar), de enige vindplaats van deze vermenging van christelijke en islamitische architectuur en decoratie. In het Museo Mandralisca zijn archeologische vondsten van het eiland tentoongesteld en werken van Siciliaanse kunstenaars.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, English

Selfcatering housingunit

Number of persons9Number of holiday units3Price largest unit per week€ 350-400 per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Children

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)430

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityCefalù (55 km)Nearest villageReitano (3 km), Santo Stefano di Camastra (9 km)