1. Italy
  2. Toscana
  3. Borgo a Mozzano (Lucca)
  4. Boschi
image

Boschi

Location and atmosphere

De twee huizen zijn gelegen op een heuvel in het mooie Toscaanse landschap en hebben een schitterend uitzicht. Het is een ideale plek voor een rustige vakantie midden in de natuur en dichtbij de cultuur en festivals van Toscane. De huizen zijn vrijstaand, liggen tegen de bosrand en zijn omgeven door biologische olijfbomen. Het ene is een boerenhuis, het andere was een stal met hooischuur. Beide zijn in 2010 ingrijpend verbouwd met respect voor de oorspronkelijke stijl. De elektriciteit komt van zonnepanelen. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Het zwembad wordt milieuvriendelijk onderhouden. De huizen zijn van twee Nederlandse zussen en hun partners.

Facillities

De huizen zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Casa (Ineke) biedt plaats aan zes personen en heeft drie slaapkamers en twee badkamers. Fienile (Hanneke) biedt onderdak aan vier personen en heeft twee slaapkamers. Bij de aanleg van de terrassen voor beide huizen is rekening gehouden met de privacy en u kunt er heerlijk buiten zitten. Op het terrein staan behalve olijfbomen, ook vijgen en diverse fruitbomen en er groeien allerlei kruiden in de tuin. Het mooie zwembad van 8 x 4 meter ligt op 50 meter.

Surroundings and activities

In Valdottavo worden het hele jaar theater- en muziekoptredens verzorgd. Eind maart vindt er een olijfolie-festival plaats. De bekende en zeer charmante stad Lucca ligt slechts 17 kilometer verderop. Er zijn verschillende interessante routes in de omgeving, zoals de wijn- en olieroute rond Lucca, Montecarlo en Versiglia en de Chianti-route. De streek Garfagnana heeft veel middeleeuwse dorpjes zoals Castelnuovo di Garfagnana en Barga (20 km) en er zijn veel mooie wandelingen uitgestippeld. U bent in 45 minuten rijden bij de zee, waar u kunt kiezen uit rots- of zandstranden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Italian, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 1000 per unitPrice largest unit per week€ 1200 per unit

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Health resort

Tennis court

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)250

Route description

Nearest cityLuccaNearest villageValdottavo (2 km)