1. Italy
  2. Liguria
  3. Framura (La Spezia)
  4. La Caprarbia Agriturismo
image

La Caprarbia Agriturismo

Location and atmosphere

Dit agriturismo bestaat uit een oude gerestaureerde boerderij tussen de bossen met een prachtige uitzicht op de Ligurische Zee. De Franse eigenaren, Jean-Louis en Michèle, houden schapen, geiten en bijen. Ook verbouwen zij op biologische (niet gecertificeerd) wijze peulvruchten, groente, fruit en kruiden. Caprarbia ligt op 550 m hoogte en is omringd door de rustige maar wilde heuvels van de Appennijn. Gastvrijheid, persoonlijk contact en eenvoud staan bij La Caprarbia hoog in het vaandel. In dit omgeving slingeren bergen langs de zee met steile rotswanden gevolgd door heuvels met verbouwde terrassen.

Facillities

Gasten kunnen kiezen uit kamperen, logeren en verblijven in twee vakantiehuisjes. Iedereen is welkom ’s avonds en voor het ontbijt bij de table d’hôte waarin veel eigen producten gebruikt worden. Er zijn ongeveer tien staanplaatsen. De meeste zijn uitgerust met een gootsteen en een tafel en velen hebben schaduw. Er zijn in totaal vier kamers waarvan drie voor twee personen en één voor drie of meer personen. Sommige kamers delen de sanitaire en één beschikt over een terras. Tenslotte, kunt u ook op de iets lager gelegen vakantiehuisjes verblijven.

Surroundings and activities

De omgeving leent zich uitstekend uit om te wandelen en voor sportieve fietstochten. Ook worden er in de \zomer leuke dorpsfeesten georganiseerd. De ruige kust (10 km) met af en toe intieme baaitjes nodigt u uit voor een verfrissende duik. Een aanrader is de wandeltocht tussen de nabije (15 km) Cinque Terre, vijf pittoreske dorpjes die aan een steile kust aan zee liggen en verbonden zijn alleen met de trein, de boten of de paden. Als u verder wilt reizen heeft u ten zuiden de kunstrijke steden Pisa (35 km) en Lucca (40 km) of de marmergroeven van Carrara (50 km). Richting het noorden liggen charmante badplaatsen als Portofino, (20 km) Portovenere (30 km) en de historische havenstad Genova (80 km).

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Italian, English

Lodging

Number of persons9Number of rooms4Price double room per night€ 25 alleen overnachting/40 op basis van HP

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 350 per unitPrice largest unit per week€ 420 per unit

Farm camping

Caravan/campers not allowedTotal number of pitches10Number of tent pitches10prices per person€ 8, kind 6

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfast€ 4Dinner€ 15, kind 12

Facilities

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)550 m

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture, Stock breeding

Route description

Nearest cityLevanto 13 kmNearest villageFramura 8 km