1. Hungary
  2. Bükkösd (Baranya)
  3. Ecolodge Mókus Valley
image

Ecolodge Mókus Valley

Location and atmosphere

Mókus Valley ligt in een groene vallei tussen de uitlopers van het Hongaarse Mecsek-gebergte. U zit midden in de bossen en de wilde herten brengen u dagelijks een bezoek. Rust en privacy zijn optimaal. Het parkachtige terrein heeft een bergbeek, vijverpartijen, zithoekjes, open velden en schaduwrijke plekjes. De opzet is natuurvriendelijk met het water voor douche en toilet uit de bergbeek, verwarming op hout en groenten en eieren uit eigen tuin en van eigen kippen.

Facillities

In het bos ligt een zeer idyllisch huisje dat geschikt is voor twee personen, het Rozenhuisje. Het is volledig ingericht en u heeft een privé-terras en een houtkachel voor frisse avonden in het voor- en najaar. Het is mogelijk om voor korter of langer dan een week te verblijven. Ook kan het ontbijt verzorgd worden. U kunt ook kiezen voor de Eco Gipsy, een gerenoveerde en in romantische zigeunerstijl ingerichte pipowagen. De woonwagen ligt aan een kabbelend bergbeekje en is geschikt voor twee personen. De elektriciteit komt van zonnepanelen. Door de omgeving is het hier niet zo geschikt voor kleine kinderen en voor mindervaliden.

Surroundings and activities

Direct vanuit Mókus Valley loopt of fietst u een 6200 hectare groot natuurgebied in, met een grote variëteit aan bomen, struiken en bloemen maar ook met herten, reeën, wilde zwijnen, eekhoorns en talloze vogelsoorten. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en er zijn gratis mountainbikes voorhanden. Op 20 minuten lopen ligt het historische dorp Kán, waar het lijkt of de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. In de omgeving zijn verder diverse geitenboerderijen, imkers, kleine wijngaarden en thermaalbaden te bezoeken. De historische stad Pécs met winkels, restaurants en terrasjes ligt op slechts 30 autominuten afstand en herbergt nog enkele goedbewaarde Ottomaanse bouwwerken.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 31-10

Languages spoken

German, Spanish, Hungarian, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 210 per unitPrice largest unit per week€ 245 per unit

Food

Sales of own produceBreakfast€ 7,50Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Health resort

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)200

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityPécsNearest villageBükkösd