1. Greece
  2. Panormos (Rethymnon, Kreta)
  3. Rodialos
image

Rodialos

Location and atmosphere

Rodialos, Grieks voor granaatappel, is een bijzonder gebouw. In de jaren ‘80 bouwde Mary Frangaki de villa, waarbij ze werd geïnspireerd door de Minoische beschaving, het volk dat van circa 3500 tot ongeveer 1000 voor Christus op Kreta leefde. Er is gebruik gemaakt van traditionele materialen als steen, klei, marmer en hout. Ook de gebruikte verven zijn op natuurlijke basis en in de kleuren die u ook aantreft in de Byzantijnse kunst, Minoïsche schilderingen en de natuurlijke omgeving. Al tijdens haar loopbaan als televisieproducent was Mary gefascineerd door de natuur en milieubescherming, wat ze nu tot uiting brengt tijdens culinaire workshops met biologische - en authentiek Kretenzer gerechten.

Facillities

Rodialos is gebouwd rondom een kleine patio met een granaatappelboom. De meeste vertrekken hebben vensters of deuren aan zowel de noord- als zuidzijde, die een prachtig uitzicht over zee bieden en die tijdens de hete zomermaanden de befaamde Meltemi, een droge noordwestenwind die vaak in de middag opsteekt, toelaat en de lucht binnenshuis verkoelt. Het huis heeft vier slaapkamers: een met een open badkamer en drie tweepersoonskamers die over twee aparte badkamers beschikken. Het huis heeft een groot woongedeelte met veranda en uitzicht op zee. Rondom Rodialos wordt het land door Mary en haar echtgenoot Kostas bewerkt. Ze verbouwen er biologische groenten en fruit, die vervolgens in de maaltijden worden verwerkt. Vanaf Rodialos loopt u circa 20 meter door de tuin tot de rotsachtige kust, waar u via een trap naar zee kunt afdalen.

Surroundings and activities

Vanuit de villa is het een korte wandeling naar Panormos, een vissersdorp met mooie strandjes en diverse bars en restaurants. Het dorp stamt uit de Minoïsche periode, toen het een haven van enig belang had. Het herbergt ook enkele invloeden uit de tijd van de Venetiaanse overheersing en er zijn neoklassisistische stijlkenmerken. Vanaf de jaren ’30 verloor de haven van Panormos haar belang in de handel over zee. Mary en Kostas weten precies wat er op Kreta op cultureel gebied te doen is en kunnen u daarbij adviseren of een excursie voor u regelen. Ook kunt u met Mary een kook-, yoga-, dans- of muziekprogramma uitstippelen om uw verblijf een extra dimensie te geven.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Italian, English, French

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units1-2 Prices on request

Group accommodation

Number of persons8Number of rooms4Price double room per night€ 60 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfast€ incl.Lunch€ 20Dinner€ 20Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Horseriding

Wellness activities (massage, etc.)

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)15

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityRethymnonNearest villagePanormos