1. Greece
  2. Zakynthos (Ionische Eilanden)
  3. Ecovilla Zante
Small map
image

Ecovilla Zante

Location and atmosphere

Onze villa is in 2015 gebouwd en is ecologisch verantwoord: zo wordt de energie voor 100% geleverd door de zon. Het grijze water voor douche-, toilet- en keuken-gebruik is opgevangen regenwater. Er heerst een rustige sfeer en het is heerlijk om buiten te zijn midden tussen de eeuwenoude olijfbomen en citroenbomen, van onbespoten kwaliteit. Citroenen kunt u zelf plukken! De olijfolie kunt u proeven en eventueel kopen.

Facillities

Ecovilla Zante, naar de originele Italiaanse naam van het eiland, is een vrijstaande villa op 3000 m2 grond, temidden van eeuwenoude olijfbomen. Twee van de drie slaapkamers zijn gelijkvloers met een centrale woonkamer, een open keuken en badkamer. De keuken is goed ingericht om zelf te koken. Het huis is rolstoeltoegankelijk. Er is een inloopdouche en een toilet. Het hele huis is voorzien van horren voor ramen en terrasdeuren, om lastige insecten buiten de deur te houden. Het huis heeft een eigen oprijlaan en er is ruimte om een auto te parkeren. Linnengoed en badhanddoeken zijn inbegrepen. Binnen mag niet gerookt worden.

Surroundings and activities

De zee is op loopafstand en daar vindt u ook talloze restaurantjes. U bevindt zich in het Nationaal Marien Park van Zakynthos, een uniek natuurbeschermingsgebied waar de zeeschildpad Caretta Caretta beschermd wordt. Op de stranden begraven de schildpadden hun eieren. Met bordjes is aangegeven dat in dit gebied de schildpadden niet gestoord mogen worden tijdens het broedseizoen. Snorkelen en duiken kan vlakbij Marathonissi. Een prachtige onderwaterwereld ontvouwt zich voor u ogen. Het water is helder en kent een rijke flora en fauna. In Lithakia is het Aristeon Ecologische Olijfpersmuseum, waar ook onze olijven tot olie geperst worden. Zakynthos is bekend om het Scheepswrak, mogelijk een Spaans handelsschip uit de 16e eeuw en de betoverende Blauwe Grotten. Buiten het zomerseizoen is Zakynthos een fantastisch wandeleiland: vanaf maart bloeit de natuur al volop, is de temperatuur aangenaam en geeft de zon al een heerlijke warmte.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4-6Number of holiday units1Price largest unit per week€ 600 (dit is een vanaf-prijs) per unit

Group accommodation

Number of persons6Number of rooms4Prices on request

Food

Distance to supermarket0.5 kmDistance to restaurants1.0 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Tennis court

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityZakynthos (12 km)Nearest villageLithakia (1 km)