1. France
  2. Lorraine
  3. Fontenoy-le-Château (Vosges, Grand-Est)
  4. Camping Fontenoy
image

Camping Fontenoy

Location and atmosphere

Camping Fontenoy ligt in het lage deel van de Vogezen, een landelijk en lieflijk glooiend gebied met bossen, meertjes, riviertjes, wild en roofvogels. Het is een rustig en authentiek stukje Frankrijk met een vriendelijke bevolking op maar 600 kilometer van Utrecht. Hier kunt u uw hart ophalen aan de natuur. De camping ligt aan de rand van het bos en is aangelegd als een park met veel grote bomen en struiken.

Facillities

Camping Fontenoy heeft zestig ruime plaatsen voor tent, caravan of camper, alle voorzien van water en elektriciteit. Er zijn tien stacaravans te huur geschikt voor vier personen en met twee slaapkamers. Reserveren verplicht! Buiten heeft u een zitje met parasol. Een van de stacaravans is aangepast voor rolstoelgebruikers. Ook het sanitair van de camping is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking en er is een rolstoelfiets te huur. De camping mag het label Tourisme et Handicap voeren. Voor uw vermaak, een hapje en een drankje hoeft u de camping beslist niet te verlaten. Er is een bar, een restaurant met terras, een tennisbaan, volleybalveld en jeu de boules en voor de kinderen zijn er speeltoestellen, skelters, fietsjes en een zwembad. Bovendien zijn er elke ochtend vers broodjes en er is een winkeltje voor dagelijkse boodschappen en streekproducten.

Surroundings and activities

Vanaf Camping Fontenoy kunt u te voet of met de fiets er op uittrekken. U heeft de keuze uit verschillende gemarkeerde paden. In het dorp Fontenoy-le-Château zijn alle benodigde winkels, een museum, restaurants en een haven aan het kanaal tussen Saône, Maas en Moezel. Hier vertrekt de rondvaartboot over het Canal de l’Est. Over het jaagpad kunt u ook met rolstoel, te fiets of te voet mooie tochten maken. In de omgeving getuigen talrijke overblijfselen uit de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen van een bewogen verleden. Waag u aan een glaasje eau de vie in één van de distilleerderijen in de omgeving en bezoek ook het stadje Épinal met Images d’Epinal, Château d’Epinal en Basilique Saint-Maurice d’Epinal.

General information

Opening times accommodation10-04 t/m 30-09ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches69Number of tent pitches60prices per person€ 2,90Price tent per night€ 3,50Price caravan/camper per night€ 3,50-4,85Costs for use electricity per day€ 2,50Caravan rental price per week€ 290Price carparking€ 2,25

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationLunchDinnerDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)300

Route description

Nearest cityEpinal (35 km)Nearest villageFontenoy-le-Château (2 km)