1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Saint-Paul-d'Espis (Tarn-et-Garonne)
  4. Camping Roussel
image

Camping Roussel

Location and atmosphere

Niet ver van Moissac vindt u de kleinschalige boerderijcamping Roussel. Wil en Petra Kouwenhoven en hun vijf kinderen heten u hier van harte welkom. Hun doel is om iedereen van jong tot oud, luierend of sportief, te laten genieten van de natuur en rust. Vogels, kikkers en krekels zijn talrijk aanwezig en met elkaar zorgen zij 's avonds regelmatig voor een mooi concert. Naast de campingactiviteiten houden we ons bezig met het fokken van schapen van het zeldzame Solognote-ras. De rest van de veestapel bestaat uit pony's, paarden, minivarkentjes, kippen, papegaaien, poesjes en hondjes Tommie en Lilly. De prachtige lavendel die u rijkelijk op het terrein aantreft, wordt verwerkt in geurige producten.

Facillities

Op het autovrije terrein staan vier originele Indianentipis op ruime, vlakke plaatsen en nog twee ruime boogtenten op fraaie plateaus met veel privacy en schitterend uitzicht. Alle tenten hebben in een gezamenlijk sanitairgebouw beschikking over een eigen douche en toilet. Buiten het hoogseizoen is op de camping ook plaats voor passanten. Er is een milieuvriendelijk zwembad (7x15 m) met een mooi zonneterras. Verder zijn er vijf gîtes voor vier tot acht personen, alle met eigen terras. Voor de gasten van gîtes vier en vijf is een extra zwembad in de grote tuin. Kinderen zullen zich hier zeker vermaken op de speeltoestellen, skelters, de trampoline en in de speelschuur. Er is een klein campingwinkeltje waar u verse producten van de boerderij kunt kopen en op bestelling is er elke ochtend vers stokbrood van de plaatselijke bakker.

Surroundings and activities

De camping ligt vlakbij Moissac, een halteplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hier is ook het Canal du Midi dat de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee met elkaar verbindt waardoor Franse schepen niet meer helemaal om Gibraltar hoefden te varen. Er zijn in de buurt dagelijks (avond-) markten waar verse lokale producten worden aangeboden. Ook kunt u lekker rondsnuffelen op de vele brocantes en vide greniers.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 30-09

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons27Number of holiday units5Please bring your own towelsPrices on request

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6Number of tent pitches6Prices on request

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket6 kmDistance to restaurants6 km

Facilities

Horseriding

Open-air swimming pool

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)200

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Stock breeding

Route description

Nearest cityMoissac (8 km)Nearest villagePiac