1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Pampelonne (Tarn, Occitanie)
  4. Les Terrasses du Viaur
image

Les Terrasses du Viaur

Location and atmosphere

In een van de talloze meanders van de rivier Viaur ligt camping Les Terrasses du Viaur. Van oorsprong is deze camping een Aire Naturelle, een tamelijk eenvoudige camping met basale faciliteiten en die maar gedurende een half jaar of korter open is. De rest van de tijd wordt het gebied teruggegeven aan de natuur en met rust gelaten. Het ligt in een lichtglooiende en zeer bosrijke omgeving.

Facillities

Uiteraard kunt u hier terecht met uw eigen kampeermiddelen maar de camping heeft ook een aantal eigen accommodaties zoals een klein chalet van 27m², een glamping tent , een tipi en een jungle lodge. De accommodaties zijn voorzien van goede bedden, grote terrassen, een keukenhoek en zelfs een badkamer! Er is een klein restaurantje bij waar u een avondmaaltijd kunt genieten en waar gebruik gemaakt wordt van lokale producten.

Surroundings and activities

De camping en het dichtstbijzijnde dorpje Pampelonne liggen op de plateaus van het Centraal Massief, een bosrijk, bergachtig gebied dat door talloze beekjes en rivieren wordt doorsneden en voor een flink deel als Natura-2000 gebied is aangewezen. Het is bij uitstek een prima wandelgebied en de vele riviertjes bieden goede mogelijkheden om te kanoën of ander watervertier te vinden. Tijdens uw wandeltochten kunt u genieten van spectaculaire uitzichten op de gorges vanaf de voetbrugoverspanningen. In Cap Découverte kunt nog veel meer sportieve activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld rodelen. Ontdek de wijngaarden van Gaillacois, Croquants de Cordes en Carmausin Echaudais en geniet van alle andere lokale culinaire specialiteiten. Andere uitjes: het mijnmuseum in Cagnac-les-Mines biedt u een kooiafdaling om de ondergrondse mijngalerijen te bereiken; het museum Pierre Soulages, een abstract kunstschilder met een voorliefde voor de ‘kleur’ zwart en lichteffecten in het centrum van Rodez; het museum Toulouse-Lautrec bevindt zich in het Palais de la Berbie in Albi en heeft de grootste collectie gewijd aan deze Albigenzische kunstenaar.

General information

Opening times accommodation23-04 t/m 25-09Opening times campsite23-04 t/m 25-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, French

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches35Number of tent pitches24prices per person€ 2Price tent per night€ 24Price caravan/camper per night€ 24Costs for use electricity per day€ 4Caravan rental price per day€ prijzen op aanvraagCaravan rental price per week€ prijzen op aanvraagTent rental price per day€ prijzen op aanvraagTent rental price per week€ prijzen op aanvraagPrices cabin or bungalow per day€ prijzen op aanvraagPrices cabin or bungalow per week€ prijzen op aanvraagPrice carparking€ inclusief

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceDinnerDistance to supermarket3 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Boatrent

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Children

Open air children's pool

Highchair

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityAlbi (25 km)Nearest villagePampelonne (3 km)