1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Montirat (Tarn, Occitanie)
  4. Pont de la Planque
Small map
image

Pont de la Planque

Location and atmosphere

Op Pont de la Planque kampeert of logeert u op een unieke plek, waar respect voor mens en natuur belangrijk is. We bieden u een comfortabele locatie midden in de prachtige natuur van de Tarn. Bij ons stapt u uit de hectiek van alledag. U hoort de uilen in de nacht en kijkt ’s morgens uit over groene heuvels in het eerste zonlicht. Als u wilt kunt u eten uit onze moestuin. We serveren ook - vegetarische - maaltijden met producten, die zoveel mogelijk lokaal en biologisch zijn. Recht uit de moestuin op uw bord. Daarbij schenken we biologische wijnen uit de Gaillac. Pont de la Planque wordt door zonnecellen voorzien van elektriciteit en voor uw mobiele telefoon of laptop kunt u zonnecellen lenen voor bij de tent, die verder niet beschikken over elektriciteit. Aan het eind van het seizoen wordt uw kampeerstek weer weide en nemen vossen, reeën en dassen uw plek over.

Facillities

Op Pont de la Planque kampeert u met eigen tent of met huurtent op zeer ruime plaatsen. We hebben in totaal zes kampeerplaatsen. In het bijgebouw zijn twee badkamers voor de camping, een gezamenlijke koelkast en een plaats om af te wassen. Daarnaast kunt u logeren in onze chambre d’hôte met eigen badkamer. Deze kamer was ooit de schapenstal van deze kleine boerderij. We hebben deze stal verbouwd, maar de authentieke elementen zoveel mogelijk in tact gelaten. U kunt uw eigen groenten oogsten uit onze biologische moestuin. In de omgeving kunt u wandelen, fietsen en zwemmen in de rivier.

Surroundings and activities

Mooie plaatsen om te bezoeken zijn: Albi, de binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, met prachtige kathedraal en het Musée de Toulouse-Lautrec; Cordes-sur-Ciel (22 km), gekozen tot favoriete dorp in Frankrijk; Najac (10 km), een erg oud stadje met een kasteel om te bezoeken. Toulouse is een prachtige stad en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de omgeving zijn veel markten om te bezoeken.

General information

Opening times campsite27-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Lodging

Number of persons2Number of rooms1Price double room per night€ 70 per roomPrice includes breakfast

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6Number of tent pitches6prices per person€ 6Price tent per night€ 9,50Price caravan/camper per night€ 21,50Costs for use electricity per day€ 4,50Tent rental price per week€ 310

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfast€ 7,50Lunch€ 9,50Dinner€ 19Distance to supermarket10 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Horticulture

Route description

Nearest cityVillefranche-de-Rouergue (27 km), Rodez (65 km), Albi (48 km), Montauban (75 km), Toulouse (107 km)Nearest villageLagarde Viaur, Laguépie (10 km)