1. France
  2. Poitou-Charentes
  3. Sepvret (Deux-Sèvres)
  4. La Grosse Talle
Small map
image

La Grosse Talle

Location and atmosphere

Het sfeervolle boerderijcomplex La Grosse Talle uit 1724 is gebouwd in de typische stijl van de Poitou-Charentes en opgeknapt met aandacht voor authenticiteit en details. De kampeerplekken liggen in een oude boomgaard, waar de fruitbomen langzaam maar zeker hebben plaatsgemaakt voor nieuw aangeplante bomen, die voor veel schaduw zorgen. De grote, oude kersenboom is een populaire ontmoetingsplaats. Het plukken start begin juni.

Facillities

In het hoofdgebouw zijn van oudsher drie huizen gevestigd. Eén is omgetoverd tot een appartement voor zes personen, voorzien van alle comfort met een ommuurde privétuin op het zuiden en een eigen parkeerplaats. Er zijn twee slaapkamers, een huiskamer met bedbank, een goed ingerichte keukenhoek, kinderspullen en speelgoed. Daarnaast ligt een verblijf voor maximaal vier personen, met een tussendeur naar het appartement, zodat het geheel groepen van maximaal tien personen kan herbergen. Het vrijstaande vakantiehuisje La Talle, voor twee à drie personen, bestaat uit één grote ruimte met open keuken en toilet. Het terras aan de achterzijde garandeert stilte en rust aan de voet van een eeuwenoude linde. Centrale verwarming maakt de vakantieverblijven geschikt voor een rustmoment in vroege lente of late herfst. De camping heeft zes plekken of u vindt onderdak in de ingerichte caravan voor twee à drie personen. Het zwembad is voor ieder toegankelijk.

Surroundings and activities

La Grosse Talle ligt bij de bronnen van de rivier Sèvre Niortaise. U kunt er mooi wandelen en fietsen. Jan en Beer kennen de omgeving op hun duimpje en geven u graag tips. In Le Pays Mellois is van alles te zien: prehistorische grafheuvels, Romaanse kerken en het groene Venetië van de Marais Poitevin, dat u het beste vanaf het water kunt gaan verkennen. In een uur rijdt u naar Poitiers of naar de kust met de haven van La Rochelle.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons13Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 450 Price largest unit per week€ 695

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6prices per person€ 4,50Price tent per night€ 6,20Price caravan/camper per night€ 6,80Costs for use electricity per day€ 3,20Caravan rental price per week€ 350

Facilities

Open-air swimming pool

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)28

Route description

Nearest cityMelle (7 km)Nearest villageLezay (10 km)