1. France
  2. Haute-Normandie
  3. Bully (Seine-Maritime)
  4. Ferme du Quesnay-Le Pressoir
image

Ferme du Quesnay-Le Pressoir

Location and atmosphere

Ferme du Quesnay is een rustieke, Normandische boerderij in een parkachtige tuin met twee vijvers en weilanden zover het oog reikt. Op deze melkveehouderij van bijna 120 hectare ontvangen Patricia en Hervé u graag in hun gastenkamers of in de drie prachtige, ruime gîtes in de bijgebouwen. U kunt hier wandelen en genieten van de heerlijke geuren van de bloemen en de mooie kleuren van de bomen.

Facillities

Gasten van de twee kamers, voor twee en vier personen en beide met eigen sanitair, kunnen gebruikmaken van een ruime keuken met eet- en zithoek. Le Pressoir is een gîte met open keuken, inclusief wasmachine en bar. Het interieur is authentiek met bakstenen muren, massief eiken balken, een open haard en een tegelvloer. Op de benedenverdieping is een grote ruimte voor 25 personen. Er zijn twee slaapkamers voor maximaal zes personen en een badkamer. Le Four à Pain en La Bergerie zijn al even karakteristieke gîtes en geschikt voor twee tot vier personen. Op de begane grond is een keukenblok en woonkamer met open haard. Boven zijn twee tweepersoonsslaapkamers en een badkamer met douche en toilet. Alle gîtes beschikken over een terras met veel privacy.

Surroundings and activities

Normandië is natuurlijk beroemd als Pays du Fromage. In Neufchâtel-en-Bray kunt u op zaterdagen op de lokale markt bijvoorbeeld het ronde Bondon-kaasje proeven dat al eeuwen op dezelfde wijze geproduceerd wordt. Op enkele kilometers van de boerderij ligt het Forêt d'Eawy dat met 7000 hectare het op één na grootste beukenbos van Frankrijk is en waar de fietsroute l’Avenue Verte doorheen slingert. De steden Dieppe, een belangrijke havenaanvoerplaats voor zeevruchten (35 km) en Rouen, de stad waar de Franse volksheldin en martelares Jeanne d’Arc in 1341 op het Place du Vieux-Marché werd verbrand (45 km), lenen zich prima voor een culinair en cultureel dagtochtje.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, English

Lodging

Number of persons6Number of rooms2Price double room per night€ 45 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons14Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 300 per unitPrice largest unit per week€ 450 per unit

Food

Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)100

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityNeufchâtel-en-Bray (5 km)Nearest villageBully (1 km)