1. France
  2. Bourgogne
  3. Saint-Prix-en-Morvan (Saône-et-Loire)
  4. Morvan Rustique
image

Morvan Rustique

Location and atmosphere

Morvan Rustique ligt in het uiterste zuiden van het Parc Régional Naturel du Morvan, het groene hart van de Bourgogne, een prachtig natuurpark met eindeloze wandelmogelijkheden. Ons mooie plekje is bij uitstek geschikt voor rustzoekers, wandelaars, mountainbikers en gezinnen met jonge kinderen, die willen genieten van de rust en de prachtige natuur. Door de ongedwongen sfeer kunt u optimaal ontspannen op ons vrij gelegen terrein van vijf hectare aan de bosrand en met directe toegang tot prachtige wandelpaden en uitzicht op de heuvels en Saint-Prix. Laat u verrassen door dit unieke kleinschalige plekje in het groene hart van de Bourgogne!

Facillities

Morvan Rustique biedt zes prachtige vakantiehuizen die met veel aandacht zijn ingericht, voorzien van alle comfort en met een eigen tuin. Verder verhuren wij vier luxe safaritenten op ruime plaatsen met mooi uitzicht en hebben we één kampeerplaats voor uw eigen tent. Wij hebben een grote gemeenschappelijke tuin, een gezellige wifi-spot, een kruidentuin, een kinderboerderij met KuneKunevarkentjes, hangbuikzwijntjes, dwerggeiten, eenden, kippen en konijnen. In de weiden rondom grazen onze paarden, ezels en pony's. Wij organiseren voor de kleintjes een middag Oud-Holllandsche spellen en een rondje op de tractor. Van maandag tot en met vrijdag verzorgen wij verse broodjes van de warme bakker en op dinsdag en vrijdag kunt u inschrijven op een huisgemaakte ovenschotel met salade, die aan uw accommodatie wordt bezorgd. Wij hebben een groot respect voor de natuur en genieten met onze gasten op verantwoorde wijze van dit ongerepte gebied.

Surroundings and activities

De Morvan is een groot natuurpark. Het landschap is heuvelachtig met eiken, beuken en dennenbossen, heggetjes en weilanden met koeien. Er zijn talrijke wandelpaden en mountainbikeroutes. Ook voor vogelspotters is de Morvan een waar paradijs. Vlakbij Morvan Rustique bevindt zich Frankrijks grootste archeologische vindplaats: de Gallische stad Bibracte, waar u een rondleiding in het Nederlands kunt volgen. Autun (20 km) is één van de belangrijkste centra van Romaanse kunst in Bourgondië. Voor kinderen is Diverti'Parc heel leuk. Verder kunt u gemakkelijk de wijnstreek met de steden Beaune, Dijon en Chalon-sur-Saône bezoeken.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite18-05 t/m 21-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons50Number of holiday units6Please bring your own towelsPrices on request

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Number of tent pitches1 plus 4 lodgetenten te huurPrices on request

Food

Sales of own produceMeals availableBreakfastDinnerDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)458

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

Horticulture

Route description

Nearest cityAutunNearest villageSt. Prix en Morvan