1. France
  2. Bourgogne
  3. La Tagnière (Saône-et-Loire)
  4. Camping le Paroy
image

Camping le Paroy

Location and atmosphere

Op circa 400 meter hoogte in het zuiden van de Bourgogne vindt u tussen bossen, meren en weilanden deze Camping le Paroy. Het terrein ligt middenin de ongerepte natuur. In de hellingbossen rondom het terrein houden vele soorten vogels zich op. Le Paroy heeft een biologische moestuin en er worden kippen gehouden.

Facillities

De camping is een zogenaamde Aire Naturel en heeft 25 staanplaatsen. De camping is met name geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het terrein is verdeeld in kampeerplekken, die vlak gemaakt zijn en die voor zowel tent als caravan geschikt zijn. Het moderne sanitair heeft een aangepast gedeelte voor gehandicapten. In het hoogseizoen kunt u dagelijks vers brood bestellen en is er een gezellig terras waar maaltijden worden geserveerd. Sinds 2019 beschikt de camping over een zwembad, bedoeld voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. Er is een wasmachine beschikbaar voor de kampeerders.

Surroundings and activities

In de omgeving zijn diverse wandelpaden aangelegd, direct vanaf de camping. De Voies Celtes bieden schitterende routes door de ongerepte natuur. In La Tagnière en omliggende dorpen zijn ruim 20 trajecten uitgestippeld met afstanden variërend van 4 tot 20 kilometer. De camping ligt in het zuiden van het Parc Régional du Morvan: 243 duizend hectare beschermd natuurpark waar u eindeloos kunt rondtrekken. Voor vogelliefhebbers is de camping een waar paradijs. Een greep uit de door gasten gespotte vogels: hop, nachtegaal, wespendief, grauwe klauwier, geelgors, blauwe specht en boomvalk. In de omgeving is er gelegenheid voor een kanotocht op de l’Arroux, of deltavliegen in Uchon. Voor de geoefende MTB-ers en de rallyfietsers biedt de omgeving meerdere uitdagende routes. Bezienswaardige plaatsen in de omgeving zijn Beaune, Autun, Cluny en Bribacte.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches25Number of tent pitches25prices per person€ 4-7Price per child (<12)€ 2,50Price tent per night€ 8-13Price caravan/camper per night€ 9,50-15,50Costs for use electricity per day€ 4Caravan rental price per week€ 370Tent rental price per week€ 350

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceDinnerDistance to supermarket12 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)390

Route description

Nearest city30 km Z van AutunNearest village2 km van La Tagnière