1. France
  2. Franche-Comté
  3. Lavigney (Haute-Saône)
  4. Le Jardin d’Hélène
Small map
image

Le Jardin d’Hélène

Location and atmosphere

Le Jardin d’Hélène ligt aan de rand van het dorpje en bestaat uit zeven hectare landbouwgrond langs een beekje. Omgeven door bos komen bezoekers snel tot rust. Gastvrouw Hélène heeft hier haar levenswerk gevonden met de verbouw van biologische seizoensgroenten en fruit. Kippen, ganzen, varkens en soms een ezel vinden er ook onderdak. Haar gezin heeft twee jaar in een Mongoolse tent gewoond en deze manier van leven heeft zij ook een plekje op de boerderij gegeven.

Facillities

In de uitgestrekte boomgaard zijn vijf staanplaatsen voor tent, caravan of camper. Elektriciteit op de plek is mogelijk. En anders kunt u kiezen voor een verblijf in de yurt, geschikt voor vier personen. Deze ronde tent heeft een oppervlakte van 26 vierkante meter met een tweepersoonsbed en twee éénpersoonsbedden. Er is een keukenuitrusting en buiten een barbecue. De Mongoolse tent is niet voorzien van elektriciteit, voor verlichting is een lantaarn aanwezig. Met een eigen douche op zonnecellen en een droogtoilet is alles gereed voor een heerlijk verblijf in de natuur. U kunt ook gebruik maken van het camping sanitair. Op de camping is er voor gemeenschappelijk gebruik een wasmachine, koelkast en er ligt toeristische informatie ter inzage. Voor de avondmaaltijd is er de table d’hôtes, waarbij u kunt kiezen of u in of bij de tent wilt eten of in de boerderij. Hetzelfde geldt voor het ontbijt. De maaltijden zijn samengesteld met de biologische producten direct van het land of uit de tuin. En anders komen de ingrediënten van andere boeren uit de omgeving. Hélène kookt ook graag vegetarisch.

Surroundings and activities

La Montagne de la Roche is een gebergte met een hoogte van circa 450 meter en vanaf dit hoogste punt heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. U vindt hier bijzondere flora met orchideeën. In de omgeving vindt u Gallo-Romeinse overblijfselen en resten van een Cisterciënzer abdij. In het bos van Cherlieu kunt u wandelen, fietsen of mountainbiken. Wilt u liever uitzicht over water, dan kunt u wandelen langs de oevers van de Saône of een boottochtje maken. In La Cristallerie la Rochère ziet u glasblazers aan het werk. In Vesoul zijn leuke winkeltjes en een museum met een kunstcollectie en archeologische vondsten in een oud klooster van de Urselinen.

General information

Opening times campsite15-04 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, French

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches5Number of tent pitches5prices per person€ 3Price per child (<12)€ 2Price tent per night€ 4Price caravan/camper per night€ 4Costs for use electricity per day€ 3Tent rental price per day€ 60

Food

Sales of own produceMeals availableVegetarian, veganistic or biological meals availableBreakfast€ 5Dinner€ 18Distance to supermarket17 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Participation in daily farm-activities possible

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Participation in daily farm-activities possible

Special target groups

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)249

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityLavigneyNearest villageVesoul (35 km)