1. France
  2. Rhône-Alpes
  3. Lyon (Rhône)
  4. Camping de Lyon
Small map
image

Camping de Lyon

Location and atmosphere

Deze camping ligt op twaalf kilometer van het historische hart van Lyon. Lyon is de belangrijkste stad in de regio Rhône-Alpes en de tweede metropool van Frankrijk. Het ligt gunstig in het hart van de Rhône-vallei op de plaats waar de rivieren Rhône en Saône samenvloeien. In het noorden grenst de stad aan de Beaujolaisstreek, in het westen aan de Monts du Lyonnais en in het oosten en noorden aan de laagvlakte van de Dombes en de Isère. Geklasseerd als Unesco werelderfgoed biedt de historische binnenstad kunst, cultuur, tradities en heel veel gastronomie.

Facillities

Op een terrein van zes hectare beschikt de camping over schaduwrijke, groene staanplaatsen in het hart van een mooi natuurpark. Komt u niet met uw eigen kampeermiddel dan zijn er diverse ingerichte tenten, houten woonwagens of stacaravans met houten terras op autovrije plekken te huur. Er is een servicepunt voor campers en de sanitairgebouwen zijn aangepast aan gezinnen met babyruimtes, gezinsbadkamers en ook goed toegankelijk voor mindervaliden. In het gezellige ontmoetingscentrum kunt een kopje koffie drinken, een boek over de streek lezen of een spelletje doen. Hier is gratis wifi. In de zomer is het verwarmde zwembad open. Volleyballen, tafeltennissen, jeu de boule of met de kleintjes naar de speeltuin: de camping biedt veel vertoer en ontspanning. Het café-restaurant heeft een mooi terras en op bestelling zijn er ’s morgens broodjes en croissants. De campingkruidenier heeft de eerste levensbehoeften, maar een kleine supermarkt is dichtbij.

Surroundings and activities

De camping beschikt over een internetzuil voor meer informatie over Lyon. De bushalte naar Lyon ligt op 50 meter en deze veelzijdige stad met zijn traboules, zijdewerkmanshuisjes, de hooggelegen basiliek, resten van het Romeinse theater, Sint-Janskathedraal, musea, parken en dierentuin met tropische kassen, is meerdere bezoekjes waard. In het Atelier de Soierie ontdekt u het ontstaan van de zijde-industrie. Belangrijke festiviteiten in Lyon zijn het Fête des Lumières en de Nuits de Fourvière. Als u even geen zin heeft in de stad kunt u kennismaken met de Beaujolais-streek en van Villefranche tot Tarare, op de Route Fleurie du Beaujolais, de wijngaarden, vestingkastelen en wijndorpjes ontdekken.

General information

Opening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, FrenchDutchEnglishFrench

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches221Number of tent pitches163prices per person€ van 19,50 tot 22,20 (2 personen + staanplaats + voertuig)Price per child (<12)€ 3 tot 3,60Costs for use electricity per day€ 6,80 tot 7Caravan rental price per day€ 50-118 (2 tot 6 pers.)Tent rental price per day€ 41-90Prices cabin or bungalow per day€ 59-95

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)325

Predominantly agricultural

Urban environment

Route description

Nearest cityLyon (12 km)Nearest villageLe Barriot (1 km), Dardilly (2 km)