1. France
  2. Auvergne
  3. Saint-Gervais-d’Auvergne (Puy de Dôme)
  4. 3Etangs
Small map
image

3Etangs

Location and atmosphere

Midden in de landstreek Combrailles ligt onze kleinschalige en kindvriendelijke vakantiedomein Les 3Etangs. Het is een meer dan 200 jaar oude boerderij in een kleine vallei met drie meertjes. Etang betekent in het Frans meertje, ven of vijver en vandaar onze naam. Van oorsprong was het een boerderij met witte Charolais-runderen, die graasden op de glooiende hellingen. Daarna werd het een boerderij met schapen en geiten, inclusief een camping à la ferme. Nu is het een natuurcamping, een heerlijke oase van rust waar je puur en echt op vakantie bent.

Facillities

Op ons domein staan diverse gebouwen en zelfs een oude ruïne. In een van de gebouwen hebben wij drie comfortabele gîtes gerealiseerd, waarbij we de authenticiteit van het gebouw bewaard hebben. Ons terrein van zes hectare leent zich bij uitstek om te kamperen midden in de vrije natuur. Er zijn geen afgebakende campingplaatsen, maar eenieder kan, in overleg met ons, zelf bepalen waar hij of zij wil staan. Behalve van het comfortabele sanitairgebouw, kan de campinggast ook gebruikmaken van onze heerlijke buitenwoonkamer met lange eettafel, loungebanken en volop speelmogelijkheden voor de kinderen.

Surroundings and activities

Het departement Puy-de Dôme is vernoemd naar de gelijknamige uitgedoofde vulkaan, die als een baken boven de stad Clermont-Ferrand oprijst. Het uitzicht vanaf de Puy de Dôme over de uitgedoofde vulkaankegels en het Massif Central eromheen is adembenemend en uitgeroepen tot het Parc Régional des Volcans d’Auvergne (25 km). Net buiten dit park vind u de Combrailles, een uitgestrekte hoogvlakte met diep uitgesneden dalen en kloven en die bezaaid ligt met meertjes, watervallen, bos en heide en met her en der kleine, vredige gehuchten. Combrailles is een Gallisch woord voor samenvloeiing van enkele rivieren. De landbouw is in het noorden van de Combrailles gericht op de vleesproductie van Charolais-runderen en in het zuiden meer op melkproductie. Clermont-Ferrand is een gezellige studentenstad, met de bekende uit lavagesteente opgetrokken zwarte kathedraal en vele schattige straatjes met boetieks en restaurants.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, French, English, German

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 450 per unitPrice largest unit per week€ 750 per unit

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6prices per person€ 2,50-5 (bij > 4 p)Price tent per night€ 20 (incl. 4 p)Costs for use electricity per day€ 3Caravan rental price per week€ 350

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)695

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityCharroux (42 km), Montluçon (44 km), Riom (50 km), Clermont-Ferrand (59 km)Nearest villageSaint-Gervais-d'Auvergne (2 km), Sainte-Christine (4 km)