1. France
  2. Auvergne
  3. Saint-Maurice-prés-Pionsat (Puy-de-Dôme)
  4. Maison du Silence
Small map
image

Maison du Silence

Location and atmosphere

Locatie & atmosfeer Locatie en sfeer In het piepkleine dorpje Bonnefond uitkijkend over de glooiende heuvels van de Combrailles ligt de geheel verbouwde boerderij van Saskia en Paul. In deze vriendelijke, dunbevolkte streek vind je rust en stilte.. Je bent van harte welkom in de chambres d’hôtes, de gîte en op de mini camping.

Facillities

Faciliteiten en aanbod De vier sfeervolle tweepersoons gastenkamers beschikken over een gemeenschappelijke woon- en eetkamer met toegang tot een zonnig terras. Daarnaast is er een gastenverblijf voor twee personen met eigen entree en terras. Op ruim 2.5 ha.terrein rond de boerderij, met bos en weiland, zijn zes ruime staanplaatsen voor kampeerders. Tevens staan er 2 volledig ingerichte caravans, èèn kleine 2 persoons en èèn grotere voor 4 personen. Dagelijks kunt u aanschuiven bij de table d’hôtes. U krijgt een met zorg samengesteld en overwegend biologisch driegangendiner geserveerd. Vegetarisch eten is natuurlijk mogelijk. Zelf koken kan ook. Er is een volledig ingerichte zomerkeuken.

Surroundings and activities

Omgeving en activiteiten Bij uitstek een gebied voor rustzoekers, wandelaars en fietsers. Vele korte en langere wandel en fiets routes doorkruisen dit prachtige natuurgebied. Dagtochtjes in de omgeving bieden mogelijkheid voor kanoën, vissen en zwemmen. In de zomermaanden zijn er vele ( muziek ) festivals en brocantemarkten in de buurt. St-Maurice-près-Pionsat (5 km) ligt nog net in de Auvergne, vlak bij de grens met de Limousin. In dit dorpje is een bakker, een kleine supermarkt en een restaurant. Er is ook een recreatieplas met een strandje. Dichtstbijzijnde grote steden zijn Montlucon, Clermont Ferrand en Vichy

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite25-05 t/m 31-08ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Price double room per night€ 65-70 (€ 360-395 per week) per roomPrice includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons2Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 395 per unit

Nature camping

Total number of pitches6Number of tent pitches6prices per person€ 16 (+ kampeermiddel incl. elektriciteit, gebruik zomerkeuken)Price tent per night€ 19,50 (+ 2 personen incl. elektriciteit en gebruik zomerkeuken)Price caravan/camper per night€ 19,50 (+ 2 personen incl. elektriciteit en gebruik zomerkeuken)

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDinner€ 22,50Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityMontluçon (40 km)Nearest villageSaint-Maurice-prés-Pionsat (5 km)