1. France
  2. Auvergne
  3. Royat (Puy-de-Dôme)
  4. Huttopia Royat
image

Huttopia Royat

Location and atmosphere

Camping Huttopia Royat ligt in het Parc Vulcania waar u de geschiedenis van de vulkanen kunt ontdekken! Deze camping bevindt zich in het centrum van Frankrijk, in het kuuroord Royat in de Auvergne, op een steenworp van Clermont-Ferrand. Het is een bergachtige streek, onderdeel van het Massif Central en rijk aan oude uitgedoofde vulkanen, die zich uitstekend leent voor lange wandelingen.

Facillities

Op de zeven hectare grondgebied van deze camping zijn 200 kwalitatief zeer goede, schaduwrijke kampeerplaatsen aangelegd op nagenoeg natuurlijke terrassen en in een prachtig groene omgeving. Als u met meer comfort wilt logeren, kunt u gemeubileerde houten chalets, stacaravans met houten terras of volledig ingerichte tenten huren, geschikt voor vier à zes personen. Een keur aan faciliteiten biedt vertier voor iedereen: een speeltuin, een groot verwarmd zwembad met pierenbadje, een jacuzzi, ligstoelen met parasols, tennis, tafeltennis of jeu de boules. In het restaurant kunt u internetten en een spelletje spelen. ’s Ochtends tijdens het hoogseizoen zijn er handvaardigheden en spelletjes in de openlucht voor de kinderen. Door partners van de camping worden in het seizoen diverse activiteiten aangeboden: sportieve uitstapjes, wellness of ontdekkingsreizen in attractiepark Vulcania.

Surroundings and activities

Het pittoreske stadje Royat beschikt nog over een oude thermale kern met Gallo-Romaanse kuurinrichting en het park Bargoin. Het Regionale Natuurpark Volcans d’Auvergne herbergt de grootste vulkanische eenheid van Europa met prachtige, gevarieerde en grillige landschappen. Clermont-Ferrand is geklasseerd als stad van de kunst. Kenmerkend zijn de kathedraal en enkele huizen die geheel uit zwart lavagesteente of basalt zijn opgebouwd. Vier dorpen op de flanken van de Puy de Dôme kregen de titel les plus beaux villages de France mee: Montpeyroux, Saint-Floret, Saint-Saturnin en Usson. Ook een aanrader is de kastelenroute: zes circuits rondom de ruim 50 middeleeuwse kastelen en 500 Romaanse kerken. Een bijzonder erfdeel van de Hertog van Bourbon en de Hertog van Auvergne.

General information

Opening times accommodation23-03 t/m 05-11ReservationNecessary during high season

Languages spoken

French, EnglishDutchEnglishFrench

Selfcatering housingunit

Number of persons6Price smallest unit per week€ 91 tot 146 per unitPrice largest unit per week€ 94 tot 150 per unit

Normal camping

Total number of pitches183Number of tent pitches137prices per person€ van 16,70 tot 34,50 (2 personen + staanplaats + voertuig)Price per child (<12)€ 0 tot 4,60Costs for use electricity per day€ 5,30Caravan rental price per day€ van 78 tot 123(Roulotte/woonwagenTent rental price per day€ van 42 tot 114Prices cabin or bungalow per day€ van 85 tot 140 (mobile-home)

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfast€ v.a. 3,80Lunch€ v.a. 4Dinner€ v.a. 8Distance to supermarket0.8 kmDistance to restaurants0.8 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Health resort

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityClermont-Ferrand (11 km) Nearest villageRoyat