1. France
  2. Basse-Normandie
  3. Vimoutiers (Orne)
  4. La Maison du Vert
image

La Maison du Vert

Location and atmosphere

De biologische tuinen met bijzondere bomen, struiken en planten lopen glooiend af naar één van de lieflijkste Normandische valleien. Hier stroomt de Touques. In deze weelderige omgeving ligt het rode bakstenen huis La Maison du Vert, nu een vegetarisch en veganistisch hotel-restaurant. In 1903 werd het huis gebouwd als dorpsbakkerij van Ticheville.

Facillities

La Maison de Vert telt twee tweepersoonsslaapkamers en één slaapkamer voor een gezin. Alle toiletartikelen die u aantreft zijn plantaardig en dierproefvrij. In de zitkamer beschikt u over boeken, tijdschriften en spelletjes. Een gerenoveerde gîte in de tuin geeft onderdak aan zes personen. Zij kunnen gebruik maken van de faciliteiten in het hotel. Dit gastenverblijf heeft drie slaapkamers, een keuken, een badkamer en een zitkamer. De groenten, kruiden en het fruit uit de biologische tuin zijn belangrijke ingrediënten voor het diner. Het restaurant bedient 20 gasten. Kinderen mogen helpen bij het eieren rapen en het verzorgen van kippen en andere dieren, die op het erf rondscharrelen.

Surroundings and activities

Op uw wandelingen komt u orchideeën en andere zeldzame bloemen tegen. Ticheville ligt temidden van appelboomgaarden en weiden. Eén van de beste ciders komt hiervandaan. Ook de Franse kazen Camembert, Livarot en Pont l’Eveque vinden hun oorsprong in deze contreien. Deze heerlijke streekproducten zijn te koop op de sfeervolle marktjes in de omgeving. Bezoek Bayeux, beroemd om het wandkleed waarop de verovering van Engeland en de slag bij Hastings is verbeeld, of de charmante stad Lisieux met haar imposante Byzantijnse basiliek Sainte-Thérèse. De badplaatsen Honfleur, Deauville en Trouville liggen op circa een uur rijden. Bijna elke stad aan de Normandische kust heeft een museum over de Tweede Wereldoorlog en de invasie van de geallieerden.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 15-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, English

Lodging

Number of persons9Number of rooms3Price double room per night€ 70 per room

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 135 per nacht

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 6,50Lunch€ 12Dinner€ 25Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)100

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture, Arable farming

Route description

Nearest cityLisieux (28 km)Nearest villageTicheville, Vimoutiers (6 km)