1. France
  2. Bourgogne
  3. Thianges (Nièvre)
  4. Le Bois Vieux
image

Le Bois Vieux

Location and atmosphere

Fermette uit 1880, met grote tuin voor en achter ons huis, waarvan de achterkant in gebruik is voor de camping,ligt in een typerend Bourgondisch coulissenlandschap met natuurlijk de bekende Charolais koeien.Wij,Kees en Annemieke wonen hier sinds 2011 en genieten volop van dit franse leven. Rust, ruimte en gezelligheid is voor ons heel belangrijk en vooral ont-moeten is een van de kenmerken van onze camping. De natuur gaat ons aan het hart en doordat we hier gebruik maken van een septic tank, zijn we nog meer dan anders bezig met wat wel en niet goed is voor ons milieu.

Facillities

De camping heeft 4 ruime plaatsen en 2 comfortabele chalets met een ruim balkon. Een grote badkamer, voorzien van een wasmachine en een losse centrifuge, staat tot beschikking van de gasten. Er is een kruidentuin waaruit geplukt mag worden en de jammetjes die gemaakt zijn van verse vruchten uit eigen tuin, kunt u kopen tegen een klein prijsje. Door de kleinschaligheid van de camping, merken we dat gezamenlijke activiteiten, als maaltijden, vaak spontaan ontstaan. Verder is Annemieke wel in om zo nu en dan, ook voor anderen te koken. Dit jaar gaan we beginnen met een eigen groententuin waarvan de producten (natuurlijk) ook op de camping komen te liggen.

Surroundings and activities

De camping ligt centraal tussen:het "Parc naturel du Morvan" een bos en waterrijk gebied voor wandelaars,fietsers,rustzoekers en natuurliefhebbers, de plaatsen Nevers en Moulins met hun historische gebouwen en vele kleine straatjes met gezellige franse winkeltjes en het internationale Magny Cours Formule 1 circuit. Maar overal vind je pareltjes; hier zijn de bezienswaardigheden van bescheiden aard en meer voor eigen beleving bedoelt dan om te delen met anderen; het "heb je dit al gezien" en "ben je daar al geweest" hoor je hier niet zo vaak. Het ont-moeten zoals onze dochter het onthaasten benoemde) is meer aan de orde: niets moet, veel mag is hier aan de orde waardoor er ook ruimte ontstaat voor ontmoeting.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 31-10

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches4Number of tent pitches4Price tent per night€ 10-15Price caravan/camper per night€ 10-15Costs for use electricity per day€ 2,50Prices cabin or bungalow per week€ 250-365

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)220

Route description

Nearest cityNevers (30 km), Moulins (45 km)Nearest villageThianges, La Machine (3 km)