1. France
  2. Bourgogne
  3. Fours (Nièvre)
  4. Camping Vue du Lac
image

Camping Vue du Lac

Location and atmosphere

Camping Vue du Lac ligt in het zuiden van Bourgondië, idyllisch gelegen aan een natuurmeertje met een prachtig uitzicht. De weilanden en bossen rondom zorgen voor een gevoel van rust en ruimte. Veel vogelsoorten die in Nederland niet of nauwelijks meer voorkomen, zoals de hop, ooievaar, visdief, wielewaal en de ijsvogel, kunt u vanaf de camping waarnemen. Ook vossen, herten en everzwijnen leven in naastgelegen bossen. In dit landelijke gebied kunt u 's nachts nog van een uitbundige sterrenhemel genieten.

Facillities

Vue du Lac is een kleinschalige camping met een rustige sfeer. Er zijn 25 royale kampeerplaatsen, waarvan enkele met stroomvoorziening, op met bomen omzoomde veldjes en de meeste met uitzicht op het meer. Ook zijn er twee caravans te huur. Voor de kinderen is er een speeltuin met trampoline, schommel, glijbaantje, houten kasteel en zandbak. Ook is er een crossbaan waarop geskelterd kan worden. Producten van de boerderij, zoals eieren en groenten zijn, al naar gelang het seizoen, verkrijgbaar in de winkel. Groente- en fruitafval wordt apart verzameld en verwerkt tot compost voor de biologische moestuin. Dagelijks is er een broodjesservice, u kunt Franse frietjes bestellen en u heeft de gelegenheid aan te schuiven bij een table d'hôte. Op de boerderij lopen kippen, een pony, een paard, meerdere poezen en twee honden rond. In ruil voor meehelpen op het terrein of de boerderij mag u gratis kamperen. Wifi is op het hele kampeerterrein beschikbaar.

Surroundings and activities

Het lichtglooiende landschap leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Op de camping zijn fietsen te huur. Voor watersportliefhebbers is er het Etang de Baye waar u catamarans, surfboarden en kano’s kunt huren. Vanaf de camping worden tochten georganiseerd naar onder andere de hoogste top van de Morvan, de Haut-Folin (901 meter).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches25Number of tent pitches15prices per person€ 4,60Price per child (<12)€ 3Price tent per night€ 9,60Price caravan/camper per night€ 9,60Costs for use electricity per day€ 3,60Caravan rental price per week€ 360 (2 pers.)

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationSales of own produceDinner€ 17,50Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)250

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest city25 km van DecizeNearest village3 km van Fours