1. France
  2. Languedoc-Roussillon
  3. Vialas (Lozère)
  4. La Source de Castagnols
Small map
image

La Source de Castagnols

Location and atmosphere

Midden in de natuur, in het hart van het “Park National des Cévennes”, ligt op 800m hoogte onze Mas “La Source de Castagnols. Een gerestaureerde boerenhoeve uit 1684 genoemd naar de oude dorpsbron gelegen op het terrein. Sinds enkele jaren werken wij hard om deze mooie inspirerende plek op een verantwoorde manier weer inhoud te geven. We zijn aangesloten bij Cévennes Ecotourisme en ondertekenen het Europees handvest voor duurzaam toerisme. Als zodanig is onze chambres d'hôtes één van de instellingen die aanbevolen wordt door de Parc National des Cevennes. Onze chambre d'hôtes ligt in het hart van het "Parc nationale des Cévennes", De Cévennen en Causses zijn opgenomen op de wereld erfgoed lijst van Unesco. Samen met onze kinderen Bas en Sara en onze beestenboel (3 poezen, Choco de hond en Liseron, het paard van Sara) dragen wij zorg voor het behoud van deze authentieke plek.

Facillities

´s Avonds kunt u aan een lange tafel op een van de terrassen bij ons aanschuiven en genieten van de wijn en een viergangen menu dat gestoeld is op de traditionele Franse keuken met regionale invloeden. Tijdens de zwoele zomeravonden kunt u zich laten overweldigen door de meest heldere sterrenhemel van Frankrijk. Op het terrein om de Mas bevinden zich vele terrassen. Deze bieden weidse uitzichten op de Mont Lozere en de Ardèche. Er zijn plekken waar u zich kunt afzonderen om te luisteren naar de stilte van Castagnols en u kunt terrassen vinden waar u heerlijk in een ligstoel aan lezen toekomt of van de zon kunt genieten. De kinderen kunnen spelen op het speelterras met schommels, een plek zoeken om hutten te bouwen of met water spelen terwijl u van uw lunch geniet op het terras bij de bron.

Surroundings and activities

De Cévennen zijn een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Een zeer afwisselend gebied welke gekenmerkt wordt door een overweldigende schoonheid. Waarheen men ook gaat, de sportieve uitstraling van steiltes en haarspeldbochten blijft wedijveren met de aandacht die de landschappelijke pracht vraagt. U verkent over oude schaapsroutes de zuidelijke hellingen van de Mont Lozère. Wat lager is het zonniger en warmer en ontdekt u lieflijke dalen met kleine stroompjes en intieme plekjes, diepe kloven met mooie beken en fraaie natuurstenen dorpjes. De diverse wandelingen beginnen letterlijk voor de deur van onze Mas. In de nabije omgeving zijn beekjes en rivieren waar je in kunt zwemmen en springen of dammen kunt bouwen. Ook zijn er tal van buitensportactiviteiten mogelijk zoals canyoning, kanovaren, spéleologie, rotsklimmen, fietsen, paardrijden of een trektocht maken met een ezel.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 01-11ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons10Number of rooms4Price single room per night63,50Price double room per night€ 68-84 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDinner€ 25Distance to supermarket6.5 kmDistance to restaurants6.5 km

Facilities

Wellness activities (massage, etc.)

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)790

Route description

Nearest cityAlès (45 km), Florac (45 km), Nîmes (80 km)Nearest villageVialas