1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Lachapelle-Auzac (Lot)
  4. Au Blagour
Small map
image

Au Blagour

Location and atmosphere

In een prachtig waterrijk dal bezitten we 1,5 hectare beschermde natuurgrond. Op ons terrein bevindt zich een natuurlijke waterbron, een beek, een spannend stuk bos en een weide. Hier vindt u vlinders, libellen, vogels, vruchtenbomen, kruiden en ademt u gezonde lucht. Een unieke plek. Er is geen vervuilende verlichting, geen autogeluiden, maar wel de roep van een uil en een prachtige sterrenhemel. Wij hebben hier zelf 19 jaar gewoond en een deel van het totale bezit behouden, zodat u er ook kennis van kunt nemen.

Facillities

Aan de natuurlijke waterbron staat een klein wit huisje ‘a deux’ en een witte pipowagen en verderop in het dal een tweede pipowagen. Naast de pipowagens kan een tentje bijgeplaatst worden. Elk logement heeft een eigen keuken, een eigen badkamer met douche en een eigen droogtoilet met het separet-systeem. Huur van bedlinnen bedraagt € 7,50 per persoon inclusief theedoek, vaatdoek, sponsje en ecologisch afwasmiddel. Wij verhuren geen handdoeken. Zwemmen kan in de rivier Dordogne op vijf kilometer afstand of in de meertjes hier 20 minuten rijden vandaan. U kunt prachtige wandelingen en fietsentochten maken vanuit de Blagour.

Surroundings and activities

We liggen supercentraal tussen de bedevaartsplaats Rocamadour, het Middeleeuwse Sarlat, Domme, Martel, Collogne-la-Rouge en Turenne. Er is veel geschiedenis om ons heen. Prachtige plaatsjes. Verder de rivier de Dordogne (5 km) om te kanoën en te zwemmen. Verder zijn er vele parken en tuinen voor jong en oud. Vanuit ons dal kunt u geweldig wandelen en fietsen. Fietsen staan hier klaar.

General information

Opening times accommodation15-03 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, French, German

Selfcatering housingunit

Number of persons2Number of holiday units1Please bring your own towelsPrices on request

Food

Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Children

Playground

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest citySouillac (9 km), Sarlat-la-Canéda (33 km), Brive-la-GaillardeNearest villageLachapelle-Auzac (4 km), Martel (16 km)