1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Bélaye (Lot)
  4. Camping la Tuque
Small map
image

Camping la Tuque

Location and atmosphere

La Tuque is een sfeervolle en ruim opgezette natuurcamping in de prachtige, groene omgeving van het departement Lot. Het glooiende bosterrein van negen hectare wordt omringd door de wijnvelden van de Vin de Cahors en biedt rustzoekers en natuurliefhebbers een ambiance waarin comfort en kamperen hand in hand gaan. La Tuque is een klein paradijs, onderscheiden met het keurmerk van la Clef Vert. We hebben een ecologisch waterzuiveringssysteem aangelegd en gebruiken biologisch afbreekbare producten. We gaan spaarzaam om met verlichting, zodat u volop kunt genieten van de prachtige sterrenhemel. Kortom, we willen duurzaam ondernemen en streven ernaar om dat in de toekomst verder te ontwikkelen. In het hoogseizoen is onze camping autovrij. We beschikken ook over een elektrische laadpaal.

Facillities

De camping heeft 69 kampeerplaatsen en 34 verhuuraccommodaties, waaronder een aantal safari-lodge-tenten met sanitairvoorzieningen. De plaatsen zijn heel divers: van schaduwrijk tot zonnig. Voor activiteiten is alle ruimte: een speeltuin, jeu de boules, drie zwembaden waarvan één met glijbanen, tafeltennistafels, tennisbaan, trapveldje en speelweide. Maar de natuur biedt de kinderen de beste speelmogelijkheden: verstoppertje spelen, ravotten en hutten bouwen is op ons terrein ideaal. Er is een gezellig restaurant met bar en terras. Op de menukaart staan typische Franse streekgerechten en huisgemaakte pizza. We organiseren wekelijks een gezamenlijke barbecue en ook is er elke week een wijnexcursie op het château van de buurman. Wifi is aanwezig.

Surroundings and activities

De omgeving is heuvelachtig met kastelen, grotten en gezellige markten. De Middeleeuwse stad Cahors met z’n Pont Valentré mag niet worden gemist. Het enorme kasteel Bonaquil spreekt tot de verbeelding van kinderen. In de omgeving zijn er diverse bastides en het barst er van de dolmens en menhirs. De vallei van de Lot is het gebied van de Cahorswijnen en u moet tenminste een keer een proeverij hebben bezocht. De Lot leent zich uitstekend om te wandelen en fietsen. Wij hebben vanaf de camping enkele wandeltochten voor u uitgezet die u rechtstreeks naar de wijnvelden leiden. Maar ook kanovaren, paardrijden en parasailing zijn mogelijk.

General information

Opening times accommodation22-05 t/m 11-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons140Number of holiday unitsmeerderePlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 280-497 per unitPrice largest unit per week€ 665-1275 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches106Number of tent pitches74prices per person€ 4,95-8,95Price tent per night€ 6,95-15,10Price caravan/camper per night€ 6,95-14,95Costs for use electricity per day€ 4,50Caravan rental price per week€ 350-1175Tent rental price per week€ 350-1325Prices cabin or bungalow per week€ 280-525

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDinnerDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)270

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityCahorsNearest villagePrayssac