1. France
  2. Rhône-Alpes
  3. Montverdun (Loire)
  4. Le Coterat
image

Le Coterat

Location and atmosphere

Le Coterat is een nostalgische lemen boerderij aan de rand van het dorpje Montverdun in het dal van de Loire. De boerderij en de gedeeltelijk gerenoveerde bijgebouwen, die tussen 1161 en 1895 gebouwd werden, staan rond een cour of binnenplaats. De oude panden zijn een geliefde nestelplaats voor zwaluwen en vleermuizen. Gastvrouw Ria verwelkomt u met een versnapering om bij te komen van de lange rit. Op het terrein vindt u daarna vast een leuk kampeerplekje. Rondom ligt de tuin waar onder meer druiven op biologisch wijze geteeld worden, een boomgaard, een groot weiland en een verruigd terrein. De nachtegaal, wielewaal en vele andere vogelsoorten, die we in Nederland nauwelijks meer zien en horen, verzorgen hier fluitconcerten waar je stil van wordt.

Facillities

U kunt kamperen met tent, camper en caravan of een volledig ingerichte caravan huren. Er is ook een volledig ingericht tent te huur, maar die is alleen beschikbaar in de zomer. Meewerken is mogelijk in overleg tegen een vergoeding of een kampeerplaats. Achter de boerderij stroomt de Lignon, een kleine rivier waar het heerlijk toeven is met kinderen en waar u met een beetje geluk ook ijsvogels, bevers en reeën tegenkomt.

Surroundings and activities

U bevindt zich aan de voet van de bergen van Forez. Het centrum wordt gevormd door Pic de Montverdun, een kerkje uit de twaalfde eeuw op de top van een kleine, uitgedoofde vulkaan. Aan de overzijde van de Lignon ligt het kasteel Bastie d’Urfé met een in Franse stijl gerenoveerde tuin. Deze streek is een lappendeken van weilanden, wijngaarden en bossen afgewisseld met kastelen, ruïnes en historische stadjes en dorpjes met weekmarkten en brocantes. Fietsers en wandelaars kunnen hier prima uit de voeten, zowel op het vlakke als in de bergen. In de steden Saint-Etienne en Roanne zijn diverse interessante musea en andere bezienswaardigheden.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.1Total number of pitches10Number of tent pitches4prices per person€ 2,50Price tent per night€ 1,50-2,50Price caravan/camper per night€ 2,50-5Costs for use electricity per day€ 4Caravan rental price per week€ 185-220Tent rental price per week€ 120Price carparking€ 2

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceDistance to supermarket6 kmDistance to restaurants1 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Open air children's pool

Highchair

Cot

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)450

Farm production

A part-time farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityRoanneNearest villageMontverdun