1. France
  2. Aquitaine
  3. Salaunes (Gironde)
  4. Elevage du Plec
image

Elevage du Plec

Location and atmosphere

De paardenfokkerij is de grote liefhebberij van uw gastfamilie op Elevage du Plec. Daarnaast geven ze rijlessen aan groepen van maximaal acht personen om aandacht maar ook gezelligheid te garanderen. Op de accommodatie vindt u Connemaras en Shetlands, maar ook andere dieren zoals kippen, eenden, ganzen, schapen, geiten en varkens. Kinderen vinden het geweldig om, binnen of buiten, rijlessen te krijgen op de zachtaardige pony's. Er zijn mogelijkheden om uw eigen paard te stallen.

Facillities

Twee gastenkamers hebben gemeenschappelijk sanitair en een gastenkamer beschikt over eigen sanitair. Op het kampeerterrein zijn zes staanplaatsen en er is ook een yurt voor vier personen en een caravan voor vijf à zes personen te huur. De camping is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de gemeenschappelijke ruimte kunt u koken en gebruikmaken van de vaatwasser, koelkast en wasmachine. Wilt u het zichzelf gemakkelijk maken? Reserveer dan een table d'hôtes. Ter plekke zijn biologische seizoensgroenten en bosvruchten (aardbei, frambozen etc.) te koop.

Surroundings and activities

Het plaatsje Salaunes is schitterend gelegen in het Massif Forestier du Médoc. Vanuit Elevage du Plec worden paardrijtochten georganiseerd langs het strand, rond Lac de Lacanau en door de wijngaarden van de Médoc. Er zijn ook verschillende interessante fietsroutes in de omgeving. De stad Bordeaux (25 km) is zeker een bezoek waard. Place de la Bourse met zijn elegante fontein en prachtige gebouwen is één van de mooiste pleinen van Zuid-Frankrijk. In Musée de la Mémoire Canaulaise in de charmante badplaats Lacanau Océan (22 km) komt u meer te weten over de bijzondere architectuur van vakantievilla’s van de nouveau riche uit het begin van de vorige eeuw.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, English

Lodging

Number of persons7Number of rooms3Price double room per night€ 50 Price includes breakfast

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6prices per person€ 7,50Price per child (<12)€ 4Costs for use electricity per day€ 1,30Caravan rental price per week€ 400 (mobilhome)Prices cabin or bungalow per week€ 350 (yourt)

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceLunchDinner€ 18Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Horseriding

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Tennis court

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)44

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest citySaint-Médard-en-Jalles (11 km), Bordeaux Centre (26 km)Nearest villageSalaunes