1. France
  2. Aquitaine
  3. Carcans (Gironde)
  4. Huttopia Lac de Carcans
Small map
image

Huttopia Lac de Carcans

Location and atmosphere

Camping Huttopia Lac de Carcans ligt in het pijnboombos en tussen de duinen van het Domaine des Bombannes. De camping ligt In het hart van de Landes du Médoc, in Carcans-Maubuisson, een badplaats die veel activiteiten voor het hele gezin biedt. Vanaf de camping heeft u direct toegang tot het meer van Hourtin-Carcans waar u tal van watersporten kunt beoefenen en kunt wandelen en fietsen. Het is een van de grotere natuurlijke meren van Frankrijk. Ontdek de mooie natuur van de Médoc met ongerepte moerassen, witte zandduinen, bossen en kastelen.

Facillities

Camping Huttopia verhuurt ingerichte toile et bois-tenten die perfect in het pijnboomdecor passen. De kampeerplekken liggen op vlakke plaatsen. Als u terugkomt van een fietstocht kunt u een lekker ijsje eten op het mooie terras van de Roulotte-Snack of een pizza eten. Voor het gezin worden activiteiten georganiseerd zoals boogschieten, begeleide wandeltochten, beachvolleybaltoernooien en tafeltennistoernooien. De camping is aangesloten bij het Office National des Fôrets wat inhoudt dat er zo min mogelijk bomen gekapt mogen worden, hoewel er verder geen sprake is van een beschermd natuurgebied, de camping gebruik maakt van duurzame energie, er activiteiten in de natuur aangeboden worden, het lokaal erfgoed gepromoot wordt en dat er voorzieningen voor mindervaliden aanwezig zijn.

Surroundings and activities

Lacanau-Océan en Carcans-Océan zijn bekende badplaatsen aan de Atlantische kust en populaire surfspots. Maar ze vallen ook in de smaak bij liefhebbers van natuur met hun uitgestrekte pijnboombossen en het ongerepte meer dat vlakbij de camping ligt. Het recreatiepark UCPA van Bombannes biedt tal van activiteiten op het water of in het bos aan, zoals windsurfen, golfsurfen, waterskiën, wakeboarden en klimmen. Er is meer dan 150 kilometer aan fietspaden door het bos aangelegd die de drie badplaatsen van Lacanau, Carcans-Maubuisson en Hourtin met elkaar verbinden. In Hourtin Port is het kindereiland een paradijs voor de kleintjes met een houten fort en een touwenklimrek.

General information

Opening times campsite04-05 t/m 16-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, French

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches301Number of tent pitches200prices per person€ 14,80-34Price per child (<12)€ 0-5,10Tent rental price per day€ 38-138Tent rental price per week€ 266-966

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0,1 kmDistance to restaurants0,1 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Sports facilities

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Playground

Open air children's pool

Indoor playroom

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Puddle, fen, lake

Route description