1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Aignan (Gers)
  4. Domaine du Castex***
Small map
image

Domaine du Castex***

Location and atmosphere

Domaine du Castex ligt aan de rand van het stadje Aignan aan de voet van de Pyreneeën. Aignan wordt ook wel de hoofdstad van de Armagnac genoemd en ligt landelijk temidden van groene heuvels met wijngaarden, bossen en zonnebloemen. Arie en Hannie zijn de eigenaren van de domaine en bewonen hier een authentiek vakwerkhuis.

Facillities

De domaine bestaat uit een camping met veel groenvoorziening en schaduwrijke plekken. U kunt hier met uw eigen kampeermiddelen terecht, maar er zijn ook chalets en stacaravans als u wat meer comfort wenst. Verder zijn er kamers en appartementen te huur. Le Castex beschikt over een bar/restaurant met een ruim terras waar u broodjes en eenvoudige snacks kunt halen of een (biologisch) diner kunt genieten aan de gezellige table d’hôte. U kunt hier streekproducten proeven zoals eend van een traditionele producent, een goed glas Saint Mont genieten of een Floc de Gascogne of Armagnac wegnippen. Bij voldoende aanmeldingen worden er barbecues of tapasproeverijen georganiseerd. Het geheel wordt gecompleteerd door een verkoelend zwembad en een veelzijdige speeltuin voor uw kleine kroost.

Surroundings and activities

Het land van musketier d’Artagnan is prima geschikt voor wandelaars, wielrenners en mountainbikers. Arie en Hannie raden de volgende uitjes aan: de Bastidestadjes, de eerste middeleeuwse steden, vaak met donjons of verdedigingstorens; de kastelen van Termes d'Armagnac; de Palmeraie, een exotische palmentuin; het meer van Aignan met het avonturenboompad Parc Acrobatique Forestier; een ponytocht voor kinderen onder begeleiding van de ouders in Sabazan; een educatief bezoek aan La Maison des Chameaux, een kleine interactieve dierentuin. In het stadje Eauze wordt wekelijks een markt gehouden met regionale streekproducten. Er is overigens ruim foldermateriaal op Castex voorhanden om u wegwijs te maken in de vele bezienswaardigheden. En Arie en Hannie zullen u zeker ook informeren over alle mogelijke uitstapjes.

General information

Opening times accommodation01-01 t/m 31-12Opening times campsite01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons13Number of rooms5Price single room per night50Price double room per night€ 50 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons19Number of holiday units2Prices on request

Group accommodation

Number of persons12Number of rooms3Prices on request

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches46Number of tent pitches10prices per person€ 7Price caravan/camper per night€ 10-18Costs for use electricity per day€ 3Caravan rental price per week€ 660Prices cabin or bungalow per week€ 540

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDinnerDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)160

Route description

Nearest cityNogaro (12 km), Eauze (23 km)Nearest villageAignan (10 wandelminuten)