1. France
  2. Aquitaine
  3. Molières (Dordogne)
  4. Camping la Grande Veyière
Small map
image

Camping la Grande Veyière

Location and atmosphere

Onze camping is genesteld in een oud agrarisch domein, waarbij respect voor de bestaande architectuur en de omringende natuur centraal staan. Het ligt net buiten de platgetreden toeristische paden, midden in de natuur en de bossen, aan het einde van een doodlopende weg. Wij zijn een kleine, rustige, familiale en groene camping met een gemoedelijke sfeer: hier kun je ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en lekker tot rust komen.

Facillities

Wij beschikken over goede sanitaire voorzieningen, waarbij ook een familie- en babybadkamer en gratis warm water. Je vindt bij ons een kleine kruidenierswinkel en elke dag vers brood op bestelling. Je bent de ganse dag welkom in onze bar met twee grote terrassen, waarvan één overdekt. Hier kun je ook snacks verkrijgen. Een grote barbecue staat ter beschikking. Aan de bar vind je ook een biljart, tafelvoetbal, televisie en gezelschapsspellen. Er staat een computer met internetaansluiting ter beschikking of je kan gebruik maken van onze wifi. In de periode van half juli tot half augustus organiseren we twee tot drie maal per week een creatief atelier, een gegidst bezoek aan het dorp of een sportieve activiteit. Eén keer per week is er een avondactiviteit: een optreden van een lokaal bandje of een gemeenschappelijke maaltijd. Aan het onthaal zorgt een uitgebreide verzameling aan brochures, gidsen en kaarten er voor dat je goed voorbereid op stap kan. Enkele wandellussen met een afstand tussen vijf en twaalf kilometer vertrekken vanaf de camping. Voor meer informatie en reservaties kun je altijd bij ons terecht. Het zwembad van 150m² is in poelvorm aangelegd, gratis en voorbehouden aan onze gasten. Voor de kinderen is er een speeltuin. Verder is er een terrein voor volleybal, badminton of petanque en hebben we twee tafeltennistafels.

Surroundings and activities

De Périgord is een onuitputtelijke bron van interessante, historische plaatsen en een bonte schakering van kastelen, abdijen, vestingsteden, grotten etc. Onze gunstige ligging dichtbij de samenvloeiing van de Dordogne en de Vézère laat u toe om alles volop te verkennen: in het noorden de vallei van de Vézère met zijn talrijke prehistorische vindplaatsen; in het oosten Sarlat, de parel uit de Middeleeuwen; in het westen Bergerac en zijn wijngaarden, en in het zuiden Monpazier en de vestingsteden. Wie houdt van een actieve vakantie komt in de Périgord zeker aan zijn trekken: rivieren voor een kanotocht of een zwempartij; goed aangegeven paden die wandelaars, ruiters en fietsers door de mooiste natuur leiden; avonturenparkoersen in de bomen voor uw avontuurlijk ingestelde kinderen.

General information

Opening times campsite01-04 t/m 01-11ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches60Number of tent pitches40prices per person€ 7,00Price tent per night€ 9,20Price caravan/camper per night€ 9,20Costs for use electricity per day€ inbegrepenCaravan rental price per week€ 686 (4 p, hoogseizoen)Tent rental price per week€ 455 (4p, hoogseizoen)

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)190

Route description

Nearest cityBergeracNearest villageMolières