1. France
  2. Aquitaine
  3. Saint-Saud-Lacoussière (Dordogne)
  4. La Pinalie de Montagnac
image

La Pinalie de Montagnac

Location and atmosphere

Temidden van de heuvels en uitgestrekte bossen van het Parc Naturel Périgord Limousin, ligt het gehucht La Pinalie, waar de twee natuurstenen vakantiehuizen, La Lisière en La Clairière staan. Hier gaat de verharde weg over in een zandpad en loopt de bossen in. Het gehucht grenst aan bos en weilanden en de hoge omringende bomen versterken het gevoel van rust en stilte in deze ongerepte natuur ... In de heuvelachtige velden zijn vlinders, vogels en Limousins te bewonderen. Reeën, vossen, kerkuilen en hagedissen zijn hier verder de vaste bosbewoners.

Facillities

De vakantiewoningen La Lisière en La Clairière zijn twee in de authentieke stijl gerestaureerde 18-eeuwse huizen met natuurstenen muren, houten balken en een open haard. Er omheen liggen er verschillende terrassen waar men genietend van de omgeving heerlijk kan wegdromen. Op het terrein is een biologische moestuin aangelegd waaruit soms verscheidene groenten en kruiden te oogsten zijn.

Surroundings and activities

Verder kunt u in de omgeving naar hartenlust fietsen, kanoën en wandelen door de bossen: de GR436 ligt op 4,5 kilometer van uw verblijf. Zwemmen kan in het beekje Ruisseau de Larret in het dal of in een meer op vijf kilometer afstand. De Périgord is bekend om de mooie natuur en de vele bezienswaardigheden, zoals de druipsteengrotten met prehistorische tekeningen bij Villars (12 km), vele kastelen op een afstand van niet meer dan 20 kilometer, de abdij van Brantôme (28 km) en de Middeleeuwse stad Périgueux met op zaterdagen op het plein rondom de kathedraal een bekende streekmarkt met de heerlijkste regionale producten. De hele zomer kunt u slenteren over boerenmarkten, brocantes of straatfestivals.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Italian, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons2-6 per woningNumber of holiday units2Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 270 per unitPrice largest unit per week€ 550 per unit

Food

Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Tennis court

Children

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)300

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityLimogesNearest villageSaint-Saud-Lacoussière