1. France
  2. Limousin
  3. Saint-Agnant-pres-Crocq (Creuse)
  4. Centre Tigouleix
Small map
image

Centre Tigouleix

Location and atmosphere

Welkom op Tigouleix, in het absolute hart van Frankrijk! Eeuwen geleden opgetrokken uit graniet en eikenhouten balken, gaat Tigouleix op in zijn omgeving: een geborgen landschap met glooiende hooilanden, bossen, beken en rotsen. Tigouleix is een comfortabele plek waar u natuur, rust en ruimte kunt vinden. Claire en Rob staan als gastvrouw en gastheer voor u klaar en verwennen u met een breed scala aan natuurlijke - en culinaire verrassingen. Ze vertellen graag over al het schoons dat de ongerepte natuur van de Creuse te bieden heeft. Buiten het hoogseizoen staat Centre Tigouleix in het teken van scholing, onderzoek en advies op het gebied van natuurbehoud. Centre Tigouleix wordt beheerd met veel aandacht voor natuur en milieu. Zo is er een helofytenfilter, een composttoilet en worden er uitsluitend ecologische producten gebruikt voor schoonmaak en onderhoud.

Facillities

Deze kleine natuurcamping met zes plaatsen bevindt zich letterlijk in een bloemrijk hooiland omzoomd door hagen en bossen. Aandacht voor inheemse beplanting, een ecologisch maai- en snoeibeleid, poeltjes en een vuurplek, maakt dat u met uw tent of caravan kunt kamperen in een natuurlijk paradijsje. U vindt er een gloednieuwe houten natuurlodge voor vier tot zes personen, volledig gemeubileerd met zithoek, keukenhoek, ruime badkamer met toilet, verwarming, veranda met tuinset onder een gras- en larikshouten dak, zodat het heerlijk koel is in de zomer en warm in het voor- en naseizoen. Een ingerichte De Waard-tent voor twee personen of een koepeltent voor vier personen behoren ook tot de mogelijkheden. Verder biedt Tigouleix vijf ruime chambre d'hôtes voor één of twee personen, smaakvol ingericht met aandacht voor comfort en kwaliteit. Er is een gezellige, ruime zitkamer met houtkachel, bar, eetzaal en een ruimte voor diverse activiteiten. De kamers en ruimten zijn zowel individueel dan wel als groep voor 15 personen te huur, naar keuze met of zonder catering. Tegen een vergoeding zijn gegidste wandelingen mogelijk. Meerdere keren per week worden er heerlijke maaltijden verzorgd. Ze zijn met aandacht en liefde bereid, met een ruime keuze aan biologische - en lokaal ingekochte producten, zoals het vlees van de bekende Limousin-runderen. Alle maaltijden, ook de vegetarische, worden met verse basisproducten bereid, zijn origineel en bovenal erg smakelijk.

Surroundings and activities

Natuurcentrum Tigouleix ligt in het departement Creuse en onze gemeente Saint-Agnant-près-Crocq hoort bij het Parc Naturel Régional de Millevaches. Dit uitgestrekte natuurgebied is één van de dunstbevolkte gebieden van Frankrijk. Tal van kleine dorpjes liggen dromerig in wat wel de groene woestijn van Frankrijk wordt genoemd. De verborgen beekdalen afgewisseld met gemengde hellingbossen, verstilde plekjes van een mythische schoonheid en praktisch onaangetast door menselijk handelen. De activiteiten, zoals muziekfeesten, marktjes en exposities, die in de zomer worden georganiseerd, zijn van een ontwapenende eenvoud. Met zijn duizenden kilometers wandelpaden, de diverse mogelijkheden om te zwemmen in natuurwater, paard te rijden of te kanoën, eeuwenoude kerkjes en neolithische overblijfselen vraagt het departement Creuse om ontdekking.

General information

Opening times accommodation01-03 t/m 30-11Opening times campsite01-05 t/m 30-09

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons10Number of rooms5Price single room per night€ 37,50Price double room per night€ 55 Price includes breakfast

Group accommodation

Number of persons10Number of rooms5Price double room per night€ 55 Price includes breakfast

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6Number of tent pitches6prices per person€ 4Price tent per night€ 6Price caravan/camper per night€ 6Costs for use electricity per day€ 2,50Tent rental price per week€ prijs op aanvraag inPrices cabin or bungalow per week€ prijs op aanvraag inPrice carparking€ 2,50

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 7,50Dinner€ 28Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants8 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)720

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityAubusson (32 km)Nearest villageCrocq (8 km)