1. France
  2. Limousin
  3. Beaulieu-sur-Dordogne (Corrèze)
  4. Huttopia Beaulieu sur Dordogne
image

Huttopia Beaulieu sur Dordogne

Location and atmosphere

Camping Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne ligt in een vallei op twee eilanden in de rivier de Dordogne, aan de rand van het gelijknamige Middeleeuwse stadje. Een groot aantal staanplaatsen grenst aan de rivier. De Dordogne is bij uitstek geschikt voor kajakvaren en kanoën en er is een aanlegplaats en trekkersveld voor kanoërs. In de omgeving liggen diverse pretparken en toeristische bestemmingen.

Facillities

Naast een staanplaats is het mogelijk om voor een van de ruime huuraccommodaties te kiezen: comfortabele caravans of een roulotte of de volledig ingerichte toile-et-bois safaritenten, de meest luxueuze zijn uitgerust met een eigen badkamer, of een van de mooie houten chalets. Er kan gezwommen worden in het zwembad met houten terras of in de rivier. Daarnaast worden er leuke en spannende activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals een cursus boogschieten, boomklimmen, een workshop circus en houten reuzenspellen. U kunt elke dag kanovaren of varen in een gabare, de typische boot uit de streek, op de Dordogne en de camping organiseert ook gezamenlijke kajaktochten. Bij de eilandjes is het ook toegestaan om te wildwatervaren of te raften. Voor fietsers heeft de camping verschillende fietsroutes uitgezet.

Surroundings and activities

Het Middeleeuwse stadje Beaulieu-sur-Dordogne ligt op een steenworp afstand en is dé plek om lekker doorheen te wandelen of gezellig te eten. Ontdek de abdij Saint-Pierre, de kades, de Chapelle des Pénitents, het Renaissancehuis en het Château d’Estresse. In de streek worden veel aardbeien geteeld en regionale specialiteiten van walnoten gemaakt, zoals olie en notentaart. Op slechts een paar kilometer van de camping bevinden zich diverse culturele bezienswaardigheden: het imposante kasteel van Castelnau-Bretenoux (12 kilometer), de druipsteengrot Gouffre de Padirac (24 kilometer) en het bedevaartsoord Rocamadour (37 km) moet u zeker bezoeken.

General information

Opening times campsite20-04 t/m 01-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, FrenchDutchEnglishFrench

Selfcatering housingunit

Number of persons4-6Price smallest unit per week€ 441-504 (63 tot 72 per nacht) Price largest unit per week€ 546-1043 (78 -149 per nacht)

Normal camping

Total number of pitches256Number of tent pitches200prices per person€ 17,50-33,50Price per child (<12)€ 0-5,80Caravan rental price per day€ 70-139Caravan rental price per week€ 490-973Tent rental price per day€ 39-129Tent rental price per week€ 273-903Prices cabin or bungalow per day€ 70-149Prices cabin or bungalow per week€ 490-1043

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0,1 kmDistance to restaurants0,1 km

Facilities

Wifi

Boatrent

Open-air swimming pool

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Boatrent

Children

Playground

Open air children's pool

Games

Children's books

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Hilly scenery

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityBeaulieu-sur-Dordogne