1. France
  2. Poitou-Charentes
  3. Sainte-Marie-de-Ré (Charente-Maritime)
  4. Huttopia Chardons Bleus – Île de Ré
image

Huttopia Chardons Bleus – Île de Ré

Location and atmosphere

Camping Huttopia Chardons Bleus ligt op het eiland Île de Ré, middenin een prachtig pijnboombos tussen Sainte-Marie-de-Ré en La Flotte-en-Rése en op tien minuten fietsen van strand en zee. Als strandliefhebber bent u hier op het juiste adres. Andere stranden kunt u ook gemakkelijk bereiken met de fiets. Hier kunt u heerlijk zwemmen, surfen en bij eb schelpen en zeediertjes zoeken.

Facillities

De staanplaatsen zijn ruim en een aantal heeft uitzicht op zee. De tenten zijn voorzien van een kitchenette en een houten terras. Daarnaast zijn er volledig ingerichte toile-et-bois safaritenten, nostalgische woonwagens of roulottes en chalets te huur. Ontspan in of bij het mooie nieuwe zwembad met houten terras. Voor kinderen van 5-12 jaar worden er elke ochtend leuke activiteiten georganiseerd: pijl en boog leren maken, op schattenjacht gaan of reuzenspelletjes doen in de buitenlucht. Ook voor het hele gezin zijn er leuke activiteiten: uitjes naar plekken in de buurt, foto-rally’s of sporttoernooien. Op zee kunt u leren windsurfen, golfsurfen, op de catamaran of in een zeekajak leren varen. Er worden ook zeilwedstrijden gehouden.

Surroundings and activities

Fietsen is de regionale sport van het eiland! U kunt over meer dan 100 kilometer fietspaden uw routes uitstippelen. Op de fiets naar het strand en dan oesters eten in het nabijgelegen haventje, Franser kan het niet. In La Flotte, Rivedoux en Sainte-Marie is er elke ochtend markt. Hier kunt u oesters, zout, Pineau, Cognac en de heerlijke aardappels van het eiland proeven. Er zijn wel tien mooie dorpjes te ontdekken! Typisch voor Île de Ré zijn de witte huisjes met het groene houtschrijnwerk en oranje dakpannen. Ontdek de Unesco werelderfgoed bouwwerken van Vauban: de stadsmuren van Saint-Martin-de-Ré, de ruïnes van l’Abbaye des Châteliers, het fort van La Prée, de klokkentoren van Ars-en-Ré en de illustere verdedigingswerken van Hitler's Atlantikwall. Vergeet ook niet om de vuurtoren van La Baleine te bezichtigen.

General information

Opening times campsite13-04 t/m 05-11ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, French

Selfcatering housingunit

Number of persons4-5Price smallest unit per week€ 483-910 (69 -130 per dag) Price largest unit per week€ 553-1043 (79-149 per dag)

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches235Number of tent pitches183prices per person€ 15-45Price per child (<12)€ 0-5Tent rental price per day€ 47-130Prices cabin or bungalow per day€ 69-149

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableBreakfastDinnerDistance to supermarket0,4 kmDistance to restaurants0,1-2,7 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Playground

Open air children's pool

Indoor playroom

Games

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Route description

Nearest cityLa RochelleNearest villageSainte-Marie de Ré