1. France
  2. Poitou-Charentes
  3. St.-Trojan-les-Bains (Ch.-Maritime)
  4. Huttopia Oléron les Pins
image

Huttopia Oléron les Pins

Location and atmosphere

Het eiland Ile d'Oléron heeft als bijnaam la lumineuse, de stralende, vanwege het hoge aantal uren zon per jaar. Zelfs in de winter heerst er een redelijk zacht klimaat. Het is na Corsica het grootste eiland van Frankrijk. De camping ligt aan de Atlantische Oceaan in een prachtig pijnboombos. De pittoreske landschappen, de zandstranden, zoutbanken, moerassen en pijnboombossen zullen u zeker bekoren. De stranden zijn te voet of met de fiets bereikbaar langs het bos van Saint-Trojan, beschermd door het Franse staatsbosbeheer. De camping is aangesloten bij het ONF, het Office National des Fôrets wat o.a. inhoudt dat er zo min mogelijk bomen gekapt worden, de camping gebruik maakt van duurzame energie, er activiteiten in de natuur aangeboden worden, het lokaal erfgoed gepromoot wordt en dat er voorzieningen voor minder validen aanwezig zijn.

Facillities

De ca. 200 schaduwrijke staanplaatsen zijn geschikt voor tenten, kampeerauto’s en caravans, U kunt ook kiezen voor een staanplaats in de zon. Er zijn ingerichte tenten gemaakt van hout en zeil te huur, geschikt voor vier of vijf personen. Het zwembad is verwarmd en er is een speeltuin, jeu de boules, tafeltennis en fietsverhuur. Bij de roulotte-snackbar kunt u een hapje of drankje bestellen. Op 200 meter van de camping is een supermarkt.

Surroundings and activities

Het beroemde strand van Gatseau (1 km) en het Petite Plage (1 km) liggen vlak bij de camping. Verder kunt u hier paardrijden of zeilen. Ontdek de oude hoofdstad van het eiland Château d'Oléron (7 km). Het beroemde Fort Boyard (10 km), sinds 1950 een geklasseerd monument, kunt u alleen met een boottocht van dichtbij bekijken. De vissershaven van Saint-Trojan is gespecialiseerd in de oesterkwekerij. In het noorden bevindt zich de vuurtoren van Chassiron. Met een hoogte van 46 meter is het licht ervan 52 kilometer ver te zien. Het eiland is verbonden met het vasteland door de Viaduc d'Oléron, de oudste brug van Frankrijk.

General information

Opening times accommodation04-05 t/m 17-09

Languages spoken

French, EnglishDutchEnglishFrench

Normal camping

Total number of pitches225Number of tent pitches179prices per person€ van 14,90 tot 37,50 (2 personen + staanplaats + voertuig)Price per child (<12)€ 0 tot 4,60Tent rental price per day€ van 50 tot 135

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Route description

Nearest cityRochefort (38 km)Nearest villageSaint-Trojan-les-Bains