1. France
  2. Poitou-Charentes
  3. Saint-Germain-de-Confolens (Charente)
  4. Le Petit Mas d'Ile
image

Le Petit Mas d'Ile

Location and atmosphere

Midden in de lieflijke Charente hebben Arthur en Caroline een veelzijdig vakantieverblijf opgebouwd. De oude herenboerderij uit de 18e eeuw is verbouwd, waarbij de oorspronkelijke sfeer zo veel mogelijk bewaard is gebleven. Er is een mooie grote tuin, een oude boomgaard met appels, peren en notenbomen, een dierenweide met geiten en kippen, een speelterrein met toestellen, een zwembad en een tennis- en badmintonveld. Er staat een tafeltennis en uiteraard ontbreekt de petanque niet. Op 200 meter stroomt de rivier de Vienne waarin ook gezwommen kan worden.

Facillities

De kamers, voor twee tot drie peronen, hebben alle een eigen thema: u kunt kiezen uit de Turkse, de Egyptische of de Franse kamer. Er zijn drie gîtes voor vier à zes personen. Kamperen kunt u in de boomgaard. Daar is plaats voor 15 tenten en caravans. Behalve bij het laden en lossen, zijn auto’s op het terrein niet toegestaan. Het sanitair is onlangs vernieuwd. In het tuinhuis wordt 's ochtends het ontbijt geserveerd en 's avonds kunt u aanschuiven voor een lekkere maaltijd die gedeeltelijk biologisch is en op verzoek ook vegetarisch. Uiteraard vergezeld van een goed glas wijn. Meehelpen bij het tuinieren en het klussen is mogelijk. Ook worden er creatieve cursussen, dagtochten en individuele wandelweken georganiseerd. Internetvoorzieningen zijn gereed in de zomer van 2012.

Surroundings and activities

In deze heuvelachtige omgeving kunt u schitterend wandelen en fietsen. Verschillende wandelroutes, waaronder de GR48 lopen langs de boerderij. Op ongeveer 30 kilometer ligt het Parc Naturel Régional Périgord-Limousin met het nieuw opgerichte reservaat Astroblême de Rochechouart-Chassenon, waar een regen van meteorieten enkele kratermeren heeft achtergelaten. Informeer ook eens naar de wandelarrangementen. Eeuwenoude dorpjes, indrukwekkende kastelen en interessante steden liggen alle binnen bereik. Boodschappen doet u in Confolens en als u naar een grotere plaats wilt, is porceleinstad Limoges (57 km) vlakbij.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 30-09

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons7Number of rooms3Price double room per night€ 55 (kamerverhuur alleen buiten hoogseizoen) per roomPrice includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 460 per unitPrice largest unit per week€ 840 per unit

Group accommodation

Prices on request

Nature camping

Total number of pitches15Number of tent pitches15prices per person€ 3,50Price per child (<12)€ 3,00Price tent per night€ 6,50Price caravan/camper per night€ 8,50Costs for use electricity per day€ 3,50

Food

Sales of own produceBreakfastDinner€ 20Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants2,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Horseriding

Boatrent

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Farm production

A part-time farm

Working according to IFOAM-principles

Fruticulture, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityBellacNearest villageSaint-Germain-de-Confolens