1. France
  2. Poitou-Charentes
  3. Suris (Charente)
  4. Vakantieboerderij le Douvet
Small map
image

Vakantieboerderij le Douvet

Location and atmosphere

Le Douvet is de naam van onze Charentaise-boerderij bij het dorpje Suris, waar we acht jaar geleden zijn neergestreken na een rondreis door Frankrijk met onze paarden en pipowagen. De boerderij ligt in een glooiend landschap, waar koeien en schapen nog het hele jaar buiten grazen en luieren onder oude eiken. Voor ons de ideale plek om wonen en werken te combineren, nieuwe uitdagingen aan te gaan en te genieten van de natuur en onze biologische moestuin. Het is een heerlijke plek voor ieder die kennis wil maken met het leven op het platteland, temidden van de dieren, de cultuur en vooral de overweldigende rust en ruimte die deze streek nog rijk is. Dieren voeren, helpen in de moestuin of zelf hutten bouwen, het kan allemaal! We houden kippen, paarden, twee ezels en twee Shetland pony’s. Verder scharrelt huishond Bowie rond op het erf samen met onze kat Pepijn. Als u wilt kunt u helpen met het voeren van de dieren, het inmaken van groenten en mag u zelf uw groenten plukken. Buiten zijn altijd wel klussen waar wij hulp bij kunnen gebruiken, zoals het onderhoud van daken, hekken, afrasteringen of het bouwen van muurtjes van natuursteen.

Facillities

Le Douvet bestaat uit twee zelfstandige, maar naar wens aaneen te schakelen gîtes, die gerestaureerd zijn met ecologische materialen zoals kalk, zand, hennep, klei, natuursteen, hout en gipsplaat. Dan is er nog een minicamping met twee volledig ingerichte bungalowtenten. De grote schuur beschikt over sanitair en dient ook als gemeenschapsruimte met tafeltennis en tafelvoetbal. Rondom de boerderij zijn verschillende zitjes en op de camping is een schaduwplek met brood- en pizzaoven. Een kampvuurtje maken of een lekkere barbecue is ook mogelijk.

Surroundings and activities

In de Charente Limousine kunt u heerlijk wandelen en fietsen. We hebben verschillende kaarten en routebeschrijvingen met variabele afstanden. Lange afstandswandelingen zijn ook mogelijk: zo loopt de GR48-route door Suris. Op verzoek organiseren we wandeltochten met overnachtingen op verschillende locaties. In de dichtbijgelegen stuwmeren (10 km) kunt u goed zwemmen, zeilen, surfen, waterfietsen of gewoon lekker zonnebaden. Er zijn ook mooie kanotochten te maken over de Vienne en de Tardoire. In het naburige dorpje Roumazières, waar u al uw boodschappen kunt doen, is ook een lekker zwemmeertje om met kleinere kinderen van te genieten. Verder zijn de stadjes Confolens (21 km), La Rochefoucauld (29 km), Angoulême en Limoges zeker een bezoekje waard. Evenals de opgravingen van Chassenon en de fresco's in de kerk van Les Salles-Lavauguyon.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Please bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 375-475 (Gîte le Cadran Solaire, 4p) per unitPrice largest unit per week€ 475-575 (Gîte la Sirène (6p) per unit

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6Number of tent pitches6prices per person€ 7,50Costs for use electricity per day€ 3 (+ evt. koelkast: 1,50)Tent rental price per day€ 50 (4p)Tent rental price per week€ 350 (4p)

Food

Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Participation in daily farm-activities possible

Open air children's pool

Indoor playroom

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)241

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture

Route description

Nearest cityAngoulême (50 km), Limoges (55 km)Nearest villageSuris (1), Roumazières (7 km)