1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Broquiès (Aveyron)
  4. La Cazette
image

La Cazette

Location and atmosphere

La Cazette ligt in een prachtige vallei van de Tarn in het Parc Naturel Régional des Grands Causses. Er staat op deze voormalige wijngaard een authentiek wijnhuisje, dat inmiddels is uitgebouwd tot een groot woonhuis. Aan één kant van het huis ligt een bos, aan de andere kant de camping. Op het terrein staan eiken, struikgewassen en bloeiende planten. U heeft uitzicht op de rivier, waar je kunt avonturieren in de stroomversnellingen. Er zijn diepere stukken, waar goed gezwommen kan worden. De kleintjes kunnen zich vermaken in de ondiepe gedeeltes.

Facillities

De camping biedt plaats aan zes tenten met veel privacy. La Cazette verhuurt vier volledig ingerichte bungalowtenten en een houten huisje, alle geschikt voor vier à vijf personen. Een sfeervol ingerichte ontmoetingsruimte onder het huis is ingericht met aanrecht, koelkast en wasmachine en er is ook gedacht aan gezelschapsspelletjes en een bibliotheekje. Eén keer in de week wordt een diner verzorgd met groenten en fruit uit de moestuin. Daarnaast wordt er viermaal in de week verse pizza gebakken. De terrassen met vele natuurstenen muurtjes nodigen grotere kinderen uit tot verkenning en avontuur. Er is een speelterrein met schommels, glijbaan, zandbak, trampoline en een boomhut. Even beneden de camping stroomt de rivier de Tarn, waar je aan een paradijselijk strandje heerlijk kunt zwemmen in het diepere water, avonturieren in de stroomversnelling en de kleintjes veilig kunnen spelen in het ondiepe water.

Surroundings and activities

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit mooie gebied. Routebeschrijvingen en stafkaarten zijn op La Cazette aanwezig. Vanaf het dorp Broquiès kunt u kanotochten maken op de Tarn. 15 kilometer verderop ligt een stuwmeer waar u, behalve zwemmen, ook kunt waterfietsen en zeilen. In de Vallée du Tarn zijn verschillende dorpen waar u middeleeuwse kastelen kunt bezichtigen. In de stad Albi vindt u een zeer bijzondere middeleeuwse kathedraal en het museum van de schilder Toulouse-Lautrec. Vanaf Millau, bekend van het viaduct, beginnen de panoramische Gorges du Tarn.

General information

Opening times accommodation01-01 t/m 31-08ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches5Number of tent pitches5prices per person€ 4Price tent per night€ 5Costs for use electricity per day€ 3Tent rental price per week€ vanaf 350Prices cabin or bungalow per week€ vanaf 520

Food

Dinner€ 20Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)320

Route description

Nearest cityAlbi (58 km), Rodez (57 km)Nearest villageBroquiès (1,5 km)