1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Couflens, Vallée d'Angouls (Ariège, Occitanie)
  4. Ferme de Yak Riberot
image

Ferme de Yak Riberot

Location and atmosphere

In 2018 zijn we met onze 38 yaks en 17 varkens van de Cantal verhuisd naar de Pyreneeën. Onze koeien hebben hier de ruimte die ze van nature nodig hebben. We boeren al jaren biologisch en duurzaam en kiezen voor extensieve veeteelt, zodat mens, dier en milieu zo min mogelijk belast worden. Riberot is de laatste boerderij in een smalle vallei die grenst aan Catalonië. Het is een ruige vallei en u moet wel van rust, ruimte en natuur houden, wilt u het hier naar de zin hebben. Wij houden onze dieren het hele jaar buiten. Ze kunnen vrijelijk grazen of wat de varkens betreft wroeten in de aarde. Dat geeft aan onze dieren de geweldige smaak! We zijn een kleinschalige boerderij waardoor we aandacht kunnen blijven geven aan onze dieren. Dat is wat we het liefste doen. Naast jullie ontvangen in een van onze gîtes natuurlijk! En verder ... we spelen buitengewoon graag en goed allerlei bordspellen.

Facillities

Gîte le Clot ligt het dichtst bij de weg, tien minuten lopen. We brengen uw bagage wel naar boven. Het telt twee verdiepingen, geschikt voor maximaal vijf personen. Eenvoudig ingericht maar wel comfortabel. Op verzoek is er gratis wifi, want zonder heeft u weliswaar nu een keer een heel andere vakantie, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Wifi-ontvangst is overigens zeer beperkt. Maar met een fenomenaal uitzicht op de bergkam die naar Catalonië leidt. Er is elektriciteit, water van onze bron en dus 's zomers wat minder dan in de winter, zelfs elektrische verwarming en een houtkachel plus gaskomfoor, elektrische oven en koelkast met diepvriesvak. Gîte Cap de Quer ligt op een bergkam. Ooit was het een klein boerencomplex waarvan de bergerie verbouwd is tot gîte. Die is niet groot, maximaal geschikt voor twee personen, maar heeft een fantastische ligging met uitzicht op twee valleien. Er is geen elektriciteit, geen wifi en ook uw mobiele telefoon werkt hier niet of nauwelijks. De faciliteiten in de gîte worden verzorgd door gasflessen of zonnepanelen. Maar de elektra is er alleen voor het licht, u kunt geen stekker in een stopcontact steken want dat werkt niet. Uiteraard mag u bij ons op de boerderij uw batterijen opladen! De gîte ligt een goede 30 minuten lopen vanaf de weg bergop en we brengen uw bagage naar boven. Het is een magische en heerlijke plek in een fantastisch landschap. De inrichting is eenvoudig maar authentiek, er is warm water, een klein koelkastje en een gasfornuis.

Surroundings and activities

Het fenomenale uitzicht wordt gedomineerd door de bergkam die de grens met Spanje vormt. In de omgeving zijn veel natuurgebieden en een uitgebreid netwerk aan wandelpaden. Veel van de oude weides zijn nu bebost. We doen ons best om een deel van dit culturele erfgoed waar mensen eeuwen hard aan gewerkt hebben in ere te herstellen. De altijd ruisende rivier zorgt naast het broodnodige water ook altijd voor verkoeling. Het is er heerlijk toeven op een warme dag. Maar eigenlijk is het hier overal even prettig als u van natuur houdt. Met een beetje geluk heeft u zicht op onze yaks in hun weides of de schapen van de buurman. Maar zeker zult u de lammergieren zien. Beren en wolven zijn hier ook, maar blijven door onze kudde gelukkig op afstand. Onze gîtes liggen volledig privé en u kunt ervoor kiezen om de dag of avond door te brengen op het terras. Maar u kunt ook gaan wandelen, pootjebaden, kanoën, fietsen of op de enorme zaterdagmarkt in Saint-Girons verse, lokale producten kopen. Of een uitstapje maken naar Spanje. Een heerlijk gebied, met dichtbij veel kuuroorden, prachtige zwembaden, een skigebied, hoge bergen en bergpassen en vlak naast de deur de GR10. Er is een gevarieerd cultureel aanbod en veel cultureel erfgoed. In Seix is een toeristeninformatiecentrum waar ze u met plezier zullen informeren over alle mogelijkheden. In Saint-Girons is een fantastische Biocoop supermarkt maar dichterbij zijn ook twee kruideniers die veel biologische producten verkopen. In de omgeving zijn enkele goede restaurants, we noemen er twee, Auberge des Deux Rivières (Pont de la Taulé, 13 km) en de door Nederlanders geleide Auberge les Myrtilles (Salau, 11 km). Op verzoek verzorgen wij een table d'hôte, al dan niet vegetarisch.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons2+5Number of holiday units2Please bring your own bed linenPrice largest unit per week€ 650 (bedlinnen beschikbaar voor € 20 per week) per unit

Food

Meals availableVegetarian, veganistic or biological meals availableDistance to supermarket18 km Distance to ecological food store36 km (Biocoop in Saint-Girons) Distance to restaurants7 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Boatrent

Health resort

Wintersports

Mountaineering

Special target groups

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Stream, river, canal

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Stock breeding

Route description

Nearest citySaint-Girons (36 km)Nearest villageCouflens (7 km), Seix (18 km)