1. France
  2. Rhône-Alpes
  3. Saint-Martin-d'Ardèche (Ardèche)
  4. Huttopia le Moulin
image

Huttopia le Moulin

Location and atmosphere

Camping Huttopia le Moulin ligt in het zuidoosten van Frankrijk, in de Ardèche, op 300 meter van het centrum van het dorpje Saint-Martin-d'Ardèche. Op een terrein van ruim zeven hectare biedt Le Moulin 200 ruime, schaduwrijke staanplaatsen voor campers, caravans en tenten aan de rivier Ardèche. Ook zijn er volledig ingerichte houten stacaravans, tenten van linnen en hout, woonwagens en houten chalets te huur.

Facillities

Het terrein is rustig en ruimtelijk van opzet en geeft direct toegang tot de rivier en een mooi aangelegd strand. De hele familie kan zich vermaken met dynamische activiteiten zoals sporttoernooien, wateractiviteiten, klimmen, via ferrata en wandelingen. Op uw gemakje kunt u ook genieten van het verwarmde zwembad, een potje voetbal, jeu de boule of tafeltennis. Er is een roulotte-snackbar aanwezig en een kleine kruidenierswinkel waar u enkele basisproducten kunt kopen.

Surroundings and activities

De camping is uitgangspunt voor de fantastische afdaling van de Gorges de l’Ardèche met de kano of kajak. Er zijn ook waterfietsen te huur. In de Gorges de l’Ardèche kunt u prachtige grotten bezoeken. Aiguèze, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, ligt op maar 1,5 kilometer van de camping. In de buurt kunt u paardrijden, mountainbiken of het prachtige natuurpark en de historische dorpjes langs de Ardèche en hoger in de bergen gaan verkennen. De Ardèche is een belangrijk landbouwgebied en gekend om haar streekwijnen, lavendel, olijfolie en nog veel meer lekkers. In het dorp Saint-Martin-d’Ardeche is een aantal monumenten te bezoeken, zoals het huis van de schilder Max Ernst, het Château du Bosquet, een kerk uit de elfde eeuw en een dolmen-ruïne.

General information

Opening times accommodation20-04 t/m 01-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

French, EnglishDutchEnglishFrench

Selfcatering housingunit

Number of persons5Price smallest unit per week€ 75 -154 (per nacht)

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches200Number of tent pitches111prices per person€ 21,90 tot 37,10 (2 personen + staanplaats + voertuig)Price per child (<12)€ 0 tot 5,80Caravan rental price per week€ 65 -132 (Roulotte) en 75 - 154 (mobile-home)Tent rental price per week€ 46 -132

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0.3 kmDistance to restaurants0.3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)50

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityOrange (34 km)Nearest villageSaint-Martin d'Ardèche