1. France
  2. Provence-Alpes-Côte d'Azur
  3. Vallouise (Hautes-Alpes)
  4. Huttopia Vallouise
image

Huttopia Vallouise

Location and atmosphere

In het overgangsgebied tussen de Provence en de echte Franse Alpenreuzen vindt u deze Huttopia camping in het dorpje Vallouise. Het ligt net binnen de grenzen van het immense natuurpark des Écrins. De locatie is ideaal voor de bergsporters en natuurliefhebbers. Het terrein is hoog gelegen op 1200 meter tussen twee bergbeken in de zonnige Vallouise-vallei.

Facillities

Op het vlakke terrein van 6,5 hectare zijn 145 rustige en met groen omgeven staanplaatsen, volledig ingerichte huurtenten, gemaakt uit hout en katoen. Er zijn ook mooie houten chalets te huur, die tevens een houtkachel hebben. Bij het Centre de Vie, het hart van de camping, is uitgebreide informatie voorhanden over de verschillende activiteiten op het gebied van natuur, cultuur en sportieve uitdaging. Op het terrein kunt u gebruik maken van een verwarmd zwembad, een tenniscourt, een bibliotheek, een televisiezaal, internetcorner en een gezellige caravansnackbar.

Surroundings and activities

Het Nationaal Parc des Écrins herbergt een rijke en afwisselende flora en fauna in een decor van grillige landschappen met diepe dalen en steile pieken die tot 4100 meter reiken en sterk vergletscherd zijn. De bevolking heeft een traditie van schapen- en geitenteelt, dieren die goed op deze hoogte kunnen leven. Een belangrijk deel van de inkomsten komt nu van het natuur- en bergtoerisme. Vallouise en Dormillouse zijn goede voorbeelden van oorspronkelijke boerennederzettingen. De laatste heeft veel van zijn oorsprong behouden. Vallouise is min of meer ten prooi gevallen aan het toerisme en is een stuk moderner geworden met hier en daar authentieke elementen. Maar voor avonturiers is het een goed uitgangspunt voor kajaktochten of rafting op de Gyr, het klimmen naar de Glacier Blanc (makkelijk) ou Noir (voor gevorderden) of om al paraglijdend te genieten van de panorama’s over het dal en de Alpentoppen. Voor stadsvertier gaat u naar Briançon, dat onderdeel uitmaakt van de monumentale Vauban-vestingwerken en overigens een hip berg- en wintersportoord is.

General information

Opening times accommodation18-05 t/m 01-10

Languages spoken

French, EnglishDutchEnglishFrench

Selfcatering housingunit

Number of personsmax. 6Price smallest unit per week€ 68 -145 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches160Number of tent pitches145prices per person€ van 15,60 tot 35,50 (2 personen + staanplaats + voertuig)Price per child (<12)€ van 0 tot 4,80Tent rental price per day€ van 41 tot 125

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0.3 kmDistance to restaurants0.3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1200

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Route description

Nearest cityBriançon (20 km), Torino (It. 131 km), Grenoble (138 km)Nearest villageVallouise