1. France
  2. Auvergne
  3. Châtel-Montagne (Allier)
  4. Camping Domaine la Chabanne
Small map
image

Camping Domaine la Chabanne

Location and atmosphere

Domaine la Chabanne is van oorsprong een circa 150 jaar oude boerderij op vijf kilometer van het dorp Châtel-Montagne in de Auvergne in het departement Allier. Het domein is omringd door bossen en de heuvels van de Montagne Bourbonnaise, die zich uitstekend lenen om per fiets, te voet of te paard te ontdekken. De gemarkeerde routes voeren langs prachtige vergezichten, watervallen en een verscheidenheid aan flora en fauna.

Facillities

U kunt ontspannen vakantie vieren op onze kleinschalige, kindvriendelijke camping met 25 plaatsen. We bieden een rustige kampeerplek midden in de prachtige natuur van de Montagne Bourbonnaise. Op een terrein van ongeveer twee hectare vindt u ruime campingplaatsen (200-400m2) met elektriciteit. Verder zijn er acht ingerichte lodge-tenten met privaat sanitair en drie luxe dômes te huur. Kinderen vermaken zich prima in het bos rondom de camping, in de speeltuin of in het overdekte zwembad. In het restaurant met ruim terras kunt u terecht voor een maaltijd, gekoelde drankjes, ijsjes en vers brood. Verder zijn er speciale avonden met ham aan het spit of een barbecue.

Surroundings and activities

Vanaf het terrein van Domaine la Chabanne maakt u prachtige wandelingen of fietstochten. Een plan d’eau met mogelijkheden om te kanoën en waterfietsen of een frisse duik vindt u op een kwartiertje rijden. In de omgeving zijn twee spectaculaire klimparken, geschikt voor jong en oud en het skistation La Loge des Gardes waar u ook in de zomer allerlei leuke activiteiten kunt doen. De prachtige Romaanse kerk in het dorp Châtel-Montagne is niet te missen! In het Maison de Patrimoine vindt u het Office de Tourisme, een winkel met producten uit de regio en wisselende kunstexposities. Voor kunst en cultuur of een gezellig dagje winkelen gaat u naar Vichy. Een gezellige stad met een prachtig park langs de oevers van de Allier. Via een adembenemende route van ongeveer 20 minuten bereikt u de Côte Roannaise, een uitgestrekt wijngebied met vele pittoreske dorpjes. De Montagne Bourbonnaise is misschien wel het best bewaarde geheim van Frankrijk, zeer de moeite waard om te ontdekken!

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite15-05 t/m 16-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Normal camping

Total number of pitches25Number of tent pitches20Price per child (<12)€ 4-7 (0-7 jaar)Price tent per night€ 24-28 (inclusief 2 personen)Price caravan/camper per night€ 24-28 (inclusief 2 personen)Costs for use electricity per day€ 3Tent rental price per week€ 630

Food

Own restaurant/canteenDinner€ 12,50Distance to supermarket6 kmDistance to restaurants6 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Games

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)753

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityVichy (31 km), Roanne (40 km)Nearest villageChâtel-Montagne (5 km)