1. France
  2. Auvergne
  3. Audes (Allier)
  4. Le Chant-hibou
image

Le Chant-hibou

Location and atmosphere

Le Chant-hibou (het lied van de uil) is gelegen in de Allier, in het hart van Frankrijk. Op het mooie 2,5 hectare grote terrein zijn, naast de kleine boerderij met schapen, kippen en konijnen, een kleinschalige camping en drie gîtes. De camping is zes maanden per jaar geopend en de rest van het jaar mogen de schapen hier grazen. Kinderen kunnen hier veilig spelen: het terrein is goed omheind.

Facillities

De camping heeft ruime plaatsen van 100-150 m2 aan de rand van een door grote eiken omzoomd weiland. Het aangrenzende weiland wordt gebruikt door de schapen met hun lammetjes en de kippen. Voor kinderen is er een groot speelveld met glijbaan, zandbak, klimtoestel, tafeltennis, voetbaldoelen en een klein zwembad. Ze mogen meehelpen met het verzorgen van de dieren en kunnen onder begeleiding een ritje maken op de tractor. Er zijn drie mooi ingerichte gîtes: La Chouette (2-4 personen), Le Grand Duc (6 personen) en Le Bubo (4 personen), alle met eigen terras en een tuin. In het voor- en naseizoen koken Ton en Irene een heerlijke maaltijd voor u op basis van streekproducten en groente en fruit uit eigen moestuin en boomgaard.

Surroundings and activities

Vanaf Le Chant-hibou is een aantal mooie wandel- en fietsroutes uitgezet. In het pittoreske dorpje Audes vindt u het Musée Canal de Berry met veel informatie over de streek en het oorspronkelijk 320 kilometer lange Canal de Berry, dat werd aangelegd tussen 1808 en 1840, in onbruik is geraakt maar nog wel ten dele bevaarbaar is. Bezoek vooral de fraaie dorpen Hérisson met het fort van de Hertogen van Bourbon en Souvigny uit de twaalfde eeuw, waar 's zomers Middeleeuwse feesten plaatsvinden. In het grootste eikenbos van Europa, het Forêt de Tronçais, staan enkele majestueuze exemplaren die onder monumentenzorg vallen. U kunt er veel grofwild spotten. In het bos zijn enkele grote vennen waar u heerlijk kunt zwemmen. Aan de waterkanten zijn kleine strandjes en terrasjes.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 01-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons15Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 360 per unitPrice largest unit per week€ 645 per unit

Farm camping

Total number of pitches20Number of tent pitches20prices per person€ 5Price tent per night€ 8Price caravan/camper per night€ 8Costs for use electricity per day€ 3

Food

Distance to supermarket0.4 kmDistance to restaurants0.2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)271

Route description

Nearest cityMontluçon (18 km)Nearest villageAudes