1. France
  2. Rhône-Alpes
  3. Divonne-les-Bains (Ain)
  4. Huttopia Divonne les Bains
image

Huttopia Divonne les Bains

Location and atmosphere

Divonne-les-Bains is een oude thermenbadplaats en ligt zeer bijzonder vanwege het magnifieke uitzicht op de Mont Blanc en de nabijheid van Lac Léman ofwel het meer van Genève. De camping ligt aan de voet van het Juragebergte, vlakbij het Parc Naturel du Haut Jura. Hier kunt u volop genieten van de ongerepte natuur en meren.

Facillities

De meeste van de 138 campingplaatsen op het terrein van negen hectare liggen op terrassen en sommige hebben uitzicht op het meer en de Mont Blanc. U kunt kiezen voor schaduw in het beboste deel of voor een zonnige plaats bij de ingang van de camping. De sanitairgebouwen zijn gerenoveerd en er is een serviceplaats voor campers. Komt u zonder eigen kampeermiddel dan kunt u kiezen u uit verschillende huuraccommodaties. Bij de receptie is internetverbinding en een fietsverhuurservice. In het hoogseizoen is de café-snack open voor een hapje en u kunt er brood en croissantjes voor de volgende dag bestellen. De campingkruidenier voorziet in de eerste levensbehoeften en heeft enkele streekproducten. Het zwembad is geopend van eind april tot half september. Vlakbij het zwembad bevinden zich de recreatievoorzieningen voor volleybal, tennis, tafeltennis of jeu de boule en in de zomer worden sporttoernooien georganiseerd. De allerkleinsten vermaken zich uitstekend op de kinderspeelplaats. Het aantrekkelijk activiteitenprogramma in het hoogseizoen biedt gezinsvertier en een wandeling met een berggids is de gelegenheid om de Jura te ontdekken.

Surroundings and activities

Het meer van Divonne (3 km) en het meer van Genève (9 km) bieden volop mogelijkheden om te zwemmen. U kunt heerlijk wandelen in de omgeving en een bezoek brengen aan het kasteel van Voltaire in Ferney (17 km), een ludiek uitstapje maken naar Forestland of het avonturenparcours in de bomen van Divonne volgen. Ook kunt u genieten van de weldaad van de thermen van Divonne-les-Bains. Aanraders zijn het Fort l'Ecluse (38 km), het museum voor eigentijdse en regionale kunst in het Château van Annecy of de kaasmakerijen op de Alpenweiden van de Monts Jura met het beroemde Maison du Gruyère. Wie de Jura wil doorkruizen zonder zich al te veel in te spannen, maakt gebruik van Lignes des Hirondelles op de spoorlijn Andelot-en-Montagne en La Cluse.

General information

Opening times accommodation28-04 t/m 25-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, French

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Number of tent pitches138Price tent per night€ 14,50-25,20Price caravan/camper per night€ 14,50-25,20Costs for use electricity per day€ 4,70Caravan rental price per day€ 60-104Tent rental price per day€ 46-97Prices cabin or bungalow per day€ 67-107

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Wifi

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Wintersports

Tourist narrow gauge, steam train journey

Children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)569

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Route description

Nearest cityGenève (CH, 16 km), Nyon (CH, 10 km), Gex (8 km), Morbier (38 km)Nearest villageDivonne-les-Bains (2 km)