1. Spain
  2. Valenciana
  3. Benissa (Alicante)
  4. Refugio Marnes
image

Refugio Marnes

Location and atmosphere

Refugio Marnes ligt in het achterland van de Costa Blanca, in een klein berggebied Sierra de Bernia. Het is een eeuwenoude finca met zo’n 25 hectare agrarische grond. De terrassenstructuur stamt nog uit de tijd van de Feniciërs en er zijn drie oude Moorse waterputten, waarvan er een gebruikt wordt voor de opslag van hemelwater. De andere twee putten zullen ook gerestaureerd worden. Dit is een van de vele projecten waarmee Richard en Willem hun duurzaam ondernemerschap vorm geven.

Facillities

Refugio Marnes beschikt over drie typen accommodaties. Los Establos is een gerestaureerd stallencomplex waarin zich drie tweepersoonskamers op basis van bed & breakfast bevinden. De kamers hebben een eigen badkamer, openslaande deuren naar het terras met uitzicht op de bergen. Er is een ruime gemeenschappelijke woon-/eetkamer met houtkachel en een mooi zwembad. De woonkamer, een slaapkamer en de doucheruimte zijn rolstoeltoegankelijk. La Jaima is een mooi ingerichte bedoeïenentent van 50 m2 met loungehoek, hemelbed, kitchenette en badkamer. Het heeft een lommerrijk terras met vrij uitzicht op de amandelboomgaard. La Ruina is een sfeervol huis voor maximaal vier personen met eigen terras en vrij uitzicht over de vallei. Refugio Marnes beschikt over een eigen watervoorziening, functioneert geheel op zonne-energie en wordt verwarmd met biomassa.

Surroundings and activities

In de Sierra de Bernia leven wilde zwijnen, vossen, genetkatten, marters, hermelijnen en wezels en vele zangvogels, uilen, valken, buizerds en andere grote roofvogels. Qua flora wordt het gebied gedomineerd door grove den, met daarnaast amandel-, olijf- en johannesbroodbomen en een overdaad aan kruiden. De dichtstbij gelegen stranden liggen op 30 autominuten. In het nabijgelegen buurtschap Pinos zijn twee restaurantjes en in het iets verder gelegen Bernia vindt u meer uitgaansmogelijkheden. Op 30 kilometer liggen de grotten van Benidoleig. Valencia biedt een enorme hoeveelheid kunst, architectuur en cultuur. Zowel liefhebbers van geschiedenis en de oudheid als kenners van moderne architectuur kunnen hier hun hart ophalen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, Dutch, English

Lodging

Number of persons6Number of rooms3Price single room per night71Price double room per night€ 81 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 637 per unitPrice largest unit per week€ 750 per unit

Group accommodation

Number of persons20Number of rooms9Prices on request

Food

Breakfast€ 9,50Dinner€ 22Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)500

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Fruticulture, Arable farming, Forestry

Route description

Nearest cityAlicante (75 km)Nearest villageBenissa (9 km)