1. Spain
  2. Cataluña
  3. El Perelló (Tarragona)
  4. La Roca Blanca
Small map
image

La Roca Blanca

Location and atmosphere

Finca la Roca Blanca ligt op een terrasvormig landgoed met vruchtenbomen waaronder 450 olijven en 150 amandels. De boomgaard wordt op biologische wijze onderhouden. Op de finca is een eigen waterbron, regenwater wordt opgevangen en energie wordt deels opgewekt met zonnepanelen.

Facillities

Verspreid over het terrein staan vier vrijstaande vakantiehuisjes en een groter vakantiehuis voor acht personen. Casita Uno is een gerestaureerd huisje met twee slaapkamers, een veranda, terras en tuin (50 m², maximaal vijf personen). Casita Dos is ook gerestaureerd maar met een moderne aanbouw. Het heeft een prachtig uitzicht over de vallei (38 m², maximaal vier personen). Casita Tres meet 42m², is geschikt voor vier personen en heeft een grote tuin. En tenslotte de Herdershut 36 m² met vier à vijf slaapplekken. Op de Herdershut na beschikken alle huisjes over een houtkachel. Het grotere Casa de Campo is helemaal op de natuur georiënteerd, telt 150 m² met een terras van 42 m². De huizen samen bieden vele mogelijkheden voor gezinnen en groepen of voor het houden van workshops of cursussen. Er is een mooi zoutwaterzwembad, dus zonder chloor en goed voor de huid! Een keer per week wordt er een Spaanse maaltijd voor de gasten bereid.

Surroundings and activities

U bevindt zich op 1,5 kilometer van het levendige dorp El Perelló en op zes kilometer van strand en zee. De omliggende natuur en de iets verderop gelegen stranden zijn niet bedorven door het massatoerisme en er zijn drie grote nationale parken gevestigd: de delta van de Ebro, de bergen bij Els Ports en het wijngebied van Priorat. De monding van de Ebro is de één na grootste delta van de Middellandse Zee en bestaat uit diverse ecosystemen, zoals zoutmoerassen, groene rijstvelden, duinen met brede zandstranden en lagunes met zeldzame vogels. U kunt hier ook heerlijk kanoën.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons26Number of holiday units5Please bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 525 per unitPrice largest unit per week€ 795 per unit

Food

Sales of own produceDinner€ 15Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)200

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Fruticulture

Route description

Nearest cityTortosaNearest villageEl Perelló