1. Spain
  2. Cataluña
  3. Rasquera (Tarragona)
  4. Mas Blauet
Small map
image

Mas Blauet

Location and atmosphere

Dit kleine vakantieverblijf in het zuiden van Catalonië heeft twee appartementen en een caravan en ligt in de Burga Pla, een vallei omringd door bergketens. Overal waar u kijkt, ziet u bergen. Toch bent u slechts 15 autominuten van het strand verwijderd. Het huis is al zeer oud en wordt samen met de boomgaarden in de oorspronkelijke staat hersteld. Er zijn olijf- en amandelbomen en een moestuin en u kunt handgemaakte olijfzeep, olijfolie, amandelen, groenten en fruit uit de moestuin kopen. U kunt hier zowel terecht voor de persoonlijke aandacht als voor uw rust.

Facillities

Beide appartementen zijn geschikt voor maximaal vijf personen. Zij liggen aan het huis, maar hebben een eigen opgang en voorzieningen. Appartement Kingfisher ligt aan de zwembadkant van het huis en heeft een leuke galerij als buitenruimte. Appartement Martin Pescador ligt aan de achterzijde van het huis en heeft vanaf het terras een mooi uitzicht over de bergen. Beide appartementen hebben één slaapkamer en in de woonkamer een slaapbank. Handdoeken en bedlinnen zijn te huur. De caravan IJsvogel, voor vier personen, staat op een omheind stuk grond van 700 m2, waardoor het zeer geschikt is voor kinderen en honden. Er zijn twee slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een badkamer met douche. In het laag- en tussenseizoen is het mogelijk om de caravan minder dan een week te huren, maar wel met een minimum van twee nachten. Er zijn veel dieren: honden, katten, kippen, cavia's, konijnen, valkparkieten, een Harris Hawk, kanaries, vinken en dwergpapegaaien. Kinderen mogen meehelpen bij het voeren.

Surroundings and activities

Mas Blauet ligt aan de Mas de Floro Barranc, een droge rivierbedding die u uren wandelgenot en prachtige beelden oplevert. Ook op het terrein zelf kunt u mooi wandelen. Nico en Anna bieden begeleide tochten in de omgeving aan. Op nog geen vier kilometer afstand ligt het dorpje Rasquera schilderachtig tegen de berghelling. Op vijf kilometer ligt de rivier Ebro, waarover u een boottocht kunt maken. Ook op vijf kilometer ligt Miravet, een grote burcht bovenop een berg. Verder liggen er twee natuurparken in de omgeving: Parc Natural els Ports en Parc Natural del Delta de l’Ebre.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons14Number of rooms5Prices on request

Selfcatering housingunit

Number of persons14Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 435 per unitPrice largest unit per week€ 595 per unit

Group accommodation

Number of persons14Number of rooms5Please bring your own towelsPrices on request

Food

Sales of own produceBreakfastLunch€ 10Dinner€ 10Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)140

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Forestry

Route description

Nearest cityEl PerelloNearest villageRasquera