1. Spain
  2. Islas Canarias
  3. Vega d S. Mateo (Gran Canaria)
  4. Hotel Rural las Calas
image

Hotel Rural las Calas

Location and atmosphere

Hotel Rural la Calas is een plattelandshotel om verliefd op te worden. Het is gebouwd in een rustieke, tijdloze stijl met een exotisch tintje. De oorspronkelijke Canarische bouwstijl is behouden, maar het hotel is verder van alle moderne gemakken voorzien.

Facillities

Het hotel heeft negen kamers die alle in een eigen, unieke stijl en met veel kleur zijn ingericht. In de eetzaal kunt u genieten van producten uit eigen tuin, bereid tot heerlijke streekgerechten. Ontspannen kunt u in de ruime, lichte woonkamer of aan het verfrissende zwembad. Rondom het hotel vindt u een explosie aan kleur en leven door de verschillende exotische bomen en planten. U kunt er volkomen tot rust komen.

Surroundings and activities

Las Calas ligt centraal op het eiland, in het historische stadje San Mateo. De prachtige kerk La Vega de San Mateo is een bezoek waard en rondom het stadje vindt u tal van adembenemende wandelroutes. Vanuit het hotel bent u door de centrale ligging snel bij de bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld het Palmitos Park met onder andere subtropische vogels, vlinders en veel soorten cactussen en orchideeën. In het vissersdorp Arguineguin vindt elke dinsdag de grootste markt van het eiland plaats. Ongeveer de helft van het eiland is een zogenaamd biosfeerreservaat. Spectaculaire landschappen vindt u bijvoorbeeld aan de zuidkust bij de duinen van Maspalomas, de vulkanen van Tamadaba aan de noordkust en de basaltbergen in het binnenland zoals Pilancones, Montañón Negro, Barranco de Guayadeque en de kraters van Bandama.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish

Lodging

Number of persons24Number of rooms9Prices on request

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Horseriding

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)800

Route description

Nearest cityLas Palmas (22 km)Nearest villageSan Mateo