1. Spain
  2. Murcia
  3. Bullas (Murcia)
  4. Centro de Agroecología y Medio Ambiente de Murcia
Small map
image

Centro de Agroecología y Medio Ambiente de Murcia

Location and atmosphere

CEAMA verhuurt vier bioklimatologisch gereguleerde studio’s die geschikt zijn voor twee tot vier personen. De oppervlakte van de studio’s is ongeveer 60 m2. Ze zijn gelegen in een grote thematische proeftuin met verschillende gewassen ten zuiden van de stad Bullas in het westen van de autonome regio Murcia. Op CEAMA wordt onderzoek gedaan op het gebied van landelijke cultuur en biologische landbouw. Op de campus worden op biologische wijze inheemse en lokale gewassen verbouwd en er wordt gewerkt aan het behoud van biodiversiteit, terugzaai-programma’s en zaadveredeling. Er wordt naar oplossingen gezocht voor belangrijke problemen waar biologische boeren mee te kampen hebben. U kunt er groenten, fruit en kruiden kopen.

Facillities

Logeren in CEAMA is een unieke ervaring: u geniet van het comfort dat de studio’s u verschaffen en kunt tegelijkertijd betrokken zijn bij allerlei activiteiten op het gebied van natuur en milieu. De filosofie er achter is prachtig verwoord in het volgende Griekse gezegde: “Een maatschappij gedijt het best als mensen bomen planten, waarvan ze nu al weten dat ze ooit van de schaduw ervan zullen genieten”. Het centrum heeft sinds haar oprichting in 2007 al diverse prijzen in de wacht gesleept voor duurzame en innovatieve architectuur, biologische landbouw en milieubescherming. U kunt er aan diverse workshops, trainingen, lezingen en seminars deelnemen. De studio’s liggen aan de rand van een pijnboombos en liggen ingebed in de heuvels. Ze beschikken over slaapkamers, een woonkamer met keuken, zijn verwarmd met open haard en buiten liggen terrassen. Er is een uitgebreid bedieningspaneel om licht, lucht, vochtgehalte en dergelijke te reguleren.

Surroundings and activities

Bullas ligt in het noordwesten van Murcia in een tamelijk groene omgeving met heuvels, bossen en landerijen. Het is een prima gebied om te gaan wandelen, fietsen of paardrijden. Het CEAMA organiseert tochten in de omgeving of kan natuurgidsen voor u regelen. Bullas ligt aan een Via Verde, een in onbruik geraakte spoorlijn waarover u prima kunt fietsen en wandelen. De route is 90 kilometer lang en loopt naar het noordwesten langs uitgestrekte landbouwgebieden langzaam stijgend via Cehegin en Caravaca de la Cruz de bergen in. Samen met plaatsen als Mula en Moratalla vertegenwoordigen zij ook het belangrijkste cultuurhistorisch erfgoed van deze regio. U kunt er heerlijk ronddwalen, lekker eten en genieten van de mensen.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

German, Spanish, French, English

Selfcatering housingunit

Number of persons8-16Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 540 (€ 90-120 per nacht) per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation, Arable farming

Route description

Nearest cityBullas (1 km)
Nearest village